Gràcies per tot el que ens deixes, Santi

En homenatge a Romero, La Veu publicarà setmanalment imatges del seu fons fotogràfic a les xarxes socials

Un autoretrat de Santi Romero de 2008
Santi Romero

Al llarg de la història de La Veu, des dels seus inicis l’any 1980 i fins a l’actualitat, diferents professionals i col·laboradors han contribuït a fer d’aquest mitjà el referent informatiu de la localitat. Un dels noms a destacar d’aquest llistat és el de Santi Romero. Alhora que la democràcia feia les seves primeres passes, ell s’estrenava com a fotògraf al butlletí municipal retratant l’evolució política, urbanística, social i cultural del seu poble i creant un fons que acumula més de 5.000 fotografies.

Format a l’Escola Superior d’Imatge i Disseny, de seguida va obrir-se pas com a fotògraf de premsa a diaris d’informació general com El Periódico, El País, L’Avui, el Diari de Sabadell i La Veu de la Ciutat (Sabadell), a més de ser col·laborador fix del Diari de Barcelona i L’Observador fins al 1994. Més tard, del 2006 al 2012, Santi es va tornar a vincular amb La Veu, el mitjà dels seus inicis, tancant així el seu cercle professional. Va ser durant aquesta etapa que vam tenir la sort de compartir amb ell experiències molt gratificants, tant laborals com personals. El salt de qualitat que va experimentar el mitjà amb la incorporació d’un fotògraf professional va ser espectacular.

El salt de qualitat que va experimentar el mitjà amb la incorporació d’un fotògraf professional va ser espectacular

Allò d’una imatge val més que 1.000 paraules, amb el Santi es feia realitat. Perfeccionista i extremadament polit amb la seva feina, dedicava les hores que fessin falta a aconseguir la imatge que volia i això, sens dubte, va contribuir que l’any 2010 el nostre mitjà obtingués el guardó de millor butlletí municipal de Catalunya que atorgava la Diputació de Barcelona.

Més aviat de caràcter tímid, el seu espai natural, el lloc on realment fluïa, era darrere l’objectiu, i és per això que les seves fotos tenien vida i ànima pròpies. El fotoperiodisme és un art i ell el duia a les venes. Malgrat que fa més de 10 anys que una crua malaltia degenerativa el va obligar a deixar la seva càmera arraconada, la imatge del Santi amb el cap rapat i una fina i llarga cua de cabell recorrent les instal·lacions esportives i els carrers del municipi amb la seva inseparable Canon continua present en el record de bona part de la ciutadania.

Més aviat de caràcter tímid, el seu espai natural, el lloc on realment fluïa, era darrere l’objectiu, i és per això que les seves fotos tenien vida i ànima pròpies

Ara que definitivament ens ha deixat, vetllarem perquè el seu llegat no es perdi i perquè el seu fons fotogràfic que, generosament, ell i la seva família ens van cedir el 2017, estigui a disposició de tothom mitjançant el nou portal de l’Arxiu Municipal, en procés de construcció. I cada setmana, homenatjarem el Santi compartint a les nostres xarxes socials les seves fotografies, que ja han passat a ser bocins de la nostra història col·lectiva. Gràcies per tot el que ens has deixat com a montcadenc, company i amic!

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari