La veritable màgia de Nadal

Iniciatives com el menjador social de l’Alzina a Terra Nostra, són eines indispensables per fer front a la dura realitat que viuen les persones més necessitades. L’autèntic esperit nadalenc resideix a compartir i tenir cura els uns dels altres

El menjador social és indispensable per fer front a la pobresa
Sílvia Alquézar

Nadal ja és a tocar, un període de llums al carrer, sopars festius i l’alegria d’intercanviar regals. No obstant això, enmig de l’efervescència de la celebració, és molt important recordar que Nadal és també una oportunitat per reflexionar i participar en nombroses iniciatives solidàries i benèfiques.
En els últims anys, hem estat testimonis d’un preocupant augment de la pobresa, que s’ha enfilat fins al 30% de la societat, sobretot després de la pandèmia. Mentre la decoració nadalenca enlluerna els nostres carrers, moltes persones lluiten diàriament per satisfer necessitats bàsiques. La desigualtat social ha crescut, creant una gran diferència entre aquells que gaudeixen de la temporada amb abundància i aquells que amb prou feines aconsegueixen cobrir les necessitats més bàsiques.
En aquest context, iniciatives com el menjador social de l’Alzina a Montcada són indispensables per fer front a la dura realitat que viuen les persones més necessitades. I és que el menjador social no només proporciona un plat calent a taula, sinó que també ofereix un espai on els usuaris i usuàries troben suport, comprensió i companyia.


Desigualtats

Nadal ens brinda l’oportunitat de reflexionar sobre com podem contribuir a construir un món més just. En lloc de caure en el consumisme desenfrenat, recordem que el veritable esperit nadalenc resideix en compartir i cuidar els uns dels altres. L’atenció a la vulnerabilitat i no donar l’esquena als més desfavorits ens fa millors com a persones i com a societat. Entregar el nostre temps, recursos o simplement mostrar empatia cap a aquells que menys tenen, no només enriqueix les vides dels qui ho reben, sinó també la dels qui donen sense esperar res a canvi.
És cert que en la lluita per la desigualtat social poca cosa podem fer com a individus i que la responsabilitat de no deixar ningú pel camí la tenen les institucions, però també ho és que cada acte de solidaritat, per petit que sigui, té un impacte enorme. En aquest temps de reflexió i generositat, us convido a preguntar-vos com podem contribuir a crear un futur més amable amb les persones, al Nadal i també la resta de l’any. Estic convençuda que la veritable màgia de Nadal és la capacitat que tenim cadascú de nosaltres de marcar la diferència en la vida dels altres, sobretot, en la dels més vulnerables.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari