Vacuna i coronavirus

Us convido a una reflexió: què hauria estat de nosaltres
sense la vacuna de la Covid-19?

La vacunació contra la Covid-19 al CAP Les Indianes per a majors de 80 anys va començar a mitjan de febrer
Lluís Maldonado

El mes de març de l’any 2020, de cop. es va parar el món per un virus, la Covid 19, tot i calcular-se que la quantitat total de coronavirus que hi havia al món tan sols ocupava mitja llauna de qualsevol beguda.
Inicialment no disposàvem d’equips de protecció individual, la gent anava emmalaltin i, a més, no hi havia tractament. Un sector que ho va passar molt malament van ser els professionals sanitaris, tants als hospitals, especialment a les UCI, als CAPs i, sobretot, a les residències geriàtriques, més desprotegides inicialment d’EPIs
Es morien les persones i no teníem els coneixements necessaris per lluitar contra el coronavirus. Tot plegat va ser molt dur, però, per sort, en un temps rècord vam poder disposar d’una vacuna i això ho va canviar tot. Les persones ja no es contagiaven, i alguns, si ho feien eren assimptomàtics o bé presentaven simptomatologia molt menys greu.
Entre la tercera i la quarta dosi, com que havia passat més temps, i l’efecte de la vacuna havia anat minvant, si sorgia un brot la malaltia produïa més febre i més dificultat respiratòria, sobretot, en gent gran, ja que per tenir menys immunitat les seves defenses baixaven. Per tant, cal remarcar la importància del paper de la vacuna, ja que ens ha canviat el panorama.
Cal seguir les recomanacions dels experts i seguir vacunant-nos, ara, amb la quarta dosi de record, de moment adreçada a persones majors de 60 anys que s’administra conjuntament amb la vacuna de la grip.
Us convido a una reflexió: què hauria estat de nosaltres sense la vacuna de la Covid-19?

Deixa un comentari