Sitges, primera destinació del programa de sortides culturals per a la gent gran

La propera cita del programa organitzat per l’Ajuntament serà Santa Coloma de Cervelló, el 26 de maig, per descobrir la cripta de la Colònia Güell

Participants a la primera ruta guiada
Participants a la primera ruta guiada

Una ruta guiada per Sitges, ciutat marcada pel Modernisme que escriptors com Santiago Rusiñol, Joan Maragall, Josep Carner i Joan-Salvat Papasseit van convertir en la seva llar i font d’inspiració, ha inaugurat el programa de sortides culturals mensuals per a persones majors de 60 anys que ha posat en marxa l’Ajuntament en el marc del programa Montcada Ciutat Amiga de les Persones Gran. Aquest dijous, una quarantena de participants van gaudir d’una visita de dues hores pels indrets i edificis més emblemàtics del centre de la vila.
“Aquestes sortides volen posar l’accent en l’autonomia personal de la gent gran, promoure el seu accés a la cultura i potenciar les relacions interpersonals, tan necessàries entre un dels sectors de la població més perjudicat per la pandèmia”, ha assenyalat el regidor de Ciutadania i Participació, Juan Carlos de la Torre (ECP). Un equip de laveu.cat va participar a la primer ruta guiada del programa per recollir les impressions dels participants que s'han mostrat molt satisfets tant de la iniciativa com de l'organització.

Les inscripcions a les sortides s'han de fer a través de les associacions de gent gran del Casal de la Mina i del Parc Salvador Allende

Les propostes per als propers mesos ja estan definides i es faran majoritàriament en horari de matí. El 26 de maig la destinació serà Santa Coloma de Cervelló, on hi ha la cripta de la Colònia Güell, obra de Gaudí. En aquesta colònia industrial d’origen modernista s’hi conserva un important patrimoni històric i artístic. El termini d’inscripció finalitza el 19 de maig i el preu de l’activitat és de 5 euros.
El 9 de juny la destinació serà Figueres, la ciutat de Salvador Dalí. La sortida, de tot el dia, inclou una visita guiada a la ciutat i al Museu del pintor. Els participants han d’abonar 10 euros per l’autocar; a banda, s’ofereix la possibilitat de dinar en un restaurant al preu de 14,50 euros. La reserva de placa s’ha de fer abans del 2 de juny.
Després del parèntesi estiuenc, el calendari de sortides es reprendrà el 29 de setembre amb una ruta guiada pel barri de La Barceloneta al preu 5 euros, el mateix cost de l’excursió que es farà el 27 d’octubre per descobrir el centre de la Barcelona antiga, on la literatura i la història es donen la mà als carrers d’una ciutat mil·lenària. El cicle d’activitats clourà al novembre amb una visita guiada gratuïta a la Casa de les Aigües de Montcada. Els interessats s’han d’inscriure a través de l’Associació de Gent Gran de la Casa de la Mina (tel. 935 644 418, [email protected]) o de l’Associació de Gent Gran del Parc Salvador Allende (tel. 634 438 042, [email protected]).

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari