L’Ajuntament s’afegeix a la celebració del Dia de la Igualtat Salarial

L’efemèride que es commemora el 22 de febrer amb l’objectiu d’aconseguir el mateix sou per a homes i dones pel mateix treball

La Regidoria de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Montcada i Reixac s’ha adherit un any més a la commemoració del Dia de la Igualtat Salarial, que té lloc aquest dissabte, 22 de febrer, amb l’objectiu de lluitar contra la bretxa salarial entre homes i dones. Segons la declaració de la commemoració, les dones perceben, de mitjana, un sou un 20% inferior al dels homes. Aquesta situació provoca que les pensions de les dones siguin un 57% inferior a la dels homes, les dones cobrin una prestació per desocupació un 15,5% inferior a la dels homes i que el 21,3% de les dones estigui en risc de pobresa.

 

Aquesta data va ser fixada pel Parlament Europeu al 2008 amb la intenció de denunciar les desigualtats de salari que pateixen les dones per raó de gènere. La declaració insta les administracions a generar el creixement i fomentar l’economia social per aprofitar el potencial de les dones al mercat laboral. La data del 22 de febrer no és casual, neix d’un càlcul que indica que les dones, per cobrar el mateix que un home en un any, han de treballar 418 dies, és a dir, fins al 22 de febrer de l’exercici següent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari