El grup promotor de l’espai lúdic estén la seva proposta a una quinzena de mares

El col·lectiu enviarà a l’Ajuntament el resultat de la reunió de presentació del projecte

Reunió de mares interessades en un espai lúdic per a bebès
Silvia Díaz

Les promotores del projecte d’espai lúdic per a infants de 0 a 4 anys van presentar ahir dilluns, 7 de novembre, –en una reunió a la Casa de la Vila– la seva proposta a una quinzena de mares interessades, amb les quals van intercanviar opinions i van apuntar nous suggeriments. “Volem crear un grup gestor per mostrar a l’Ajuntament que hi ha força gent al darrera i que la nostra idea es pot tirar endavant”, ha explicat una de les promotores, Gemma Lara, qui també ha avançat que trametran al consistori les noves idees que van sortir de la trobada d’ahir. El projecte va néixer la primavera passada i al llarg d’aquests mesos, el grup promotor s’ha entrevistat en diverses ocasions amb l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC), la presidenta de l’Àrea Social, Ana Rivas (PSC), tècnics del departament i també amb els portaveus municipals.

La nostra primera opció era que el servei fos municipal, el consistori ens ha dit que no assumirà aquest servei i que ens havíem de constituir com a entitat per cedir-nos un espai; com a mares treballadores no podem assumir aquesta tasca i hem decidit crear una comissió dins la Federació d’AMPA per gestionar el servei”, ha indicat Lara. Des de l’Àrea Social han informat a www.laveu.cat que el consistori a hores d’ara no pot assumir un servei que repercuteixi en les arques municipals i que la gestió l’haurien de dur a terme les promotores d’aquesta iniciativa. “Dins de la FAMPA constituiríem un grup específic per fer-nos càrrec de l’espai”, ha destacat Lara.

El col·lectiu va presentar ahir una proposta de funcionament –que ja van enviar a l’Ajuntament– que, segons les impulsores, serviria per cobrir una franja d’edat a la que consideren que es destinen pocs recursos. A Montcada i Reixac, en la seva opinió, no hi ha cap servei, ni públic ni privat, adreçat a infants d’aquesta edat. “Volem oferir a les famílies un recurs lúdic on els pares i mares comparteixin experiències”, va indicar una altra membre del grup, Noemí Canyelles. La proposta inclou racons de joc o l’organització de xerrades a càrrec de professionals, com pediatres o educadors, o que siguin les pròpies famílies les que impulsin activitats.

Per tal de fer possible el projecte, primer cal un espai físic. L’Àrea Social ha ofert a les promotores les Antigues Escoles de Mas Rampinyo o bé les golfes de l’Escola Bressol Can Casamada o l’espai polivalent de la llar d’infants Font Freda. Respecte als dos últims equipaments, “s’hauria d’arribar també a un acord amb les direccions de les escoles bressol”, indiquen les fonts municipals. El grup impulsor aposta per les llars d’infants i va apuntar que, a nivell de gestió, s’ha de buscar un sistema entre les pròpies famílies interessades per encarregar-se d’obrir i tancar l’espai i de tenir a punt les joguines i el material necessari. “Hem d’acabar de pensar l’horari d’obertura, qui dinamitzaria les sessions i si l’Ajuntament ens pot fer alguna aportació de material”, ha dit Lara. El grup va acordar amb les mares que van assistir a la reunió fer un calendari de reunions periòdiques per acabar de donar forma al projecte. També es pot consultar l’espai allotjat a Facebook.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari