La IPA reconeix a Montcada els col·laboradors d’una campanya solidària amb Gàmbia

L’organització hi ha aportat material i vestuari per millor les condicions de la policia del país africà

L’associació internacional de policia (IPA) ha reconegut en un acte celebrat aquest dijous, 28 d’abril, a la Casa de la Vila totes les persones a títol individual, cossos policials i municipis que han col·laborat amb una campanya impulsada per l’organització internacional per portar uniformes i material tècnic (com walkies i centraletes telefòniques en desús a Espanya) per al país africà de Gàmbia. El reconeixement ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Montcada i Reixac, M. Elena Pérez (PSC); el cònsol general de Gàmbia, Kassin Njie, i els presidents de la IPA a Catalunya i el Vallès Occidental, Xavier Vilaró i Felipe Fernández, respectivament.

L’agent de la Policia Local de Montcada i Reixac Joan Antoni Sáez, membre de la IPA, ha explicat els objectius de la IPA, una organització que a Espanya compleix enguany 50 anys d’història. “Ens mouen els principis de servei per amistat”, ha indicat l’agent, qui ha repassa les diferents campanyes de cooperació que la IPA ha dut a terme des del 2001, aportant ajut de tota mena a territoris com Kosovo, Bòsnia, Bieolorrússia, el Marroc i el més recent a Gàmbia.

Durant el torn d’intervencions, Vilaró ha destacat que “la policia té una vessant d’humanitat molt profunda i quan marxes a un país que necessita ajuda notes el servei de la utilitat”. Njie ha agraït el material aportat per la IPA per dotar els cossos policials de Gàmbia de millores recursos, entenent que “sense policia, el desenvolupament del nostre país no es podria dur a terme”. Per tancar el torn de parlaments, l’alcaldessa ha manifestat que “la vostra implicació és fonamental i va més enllà de la vostra feina” i ha lloat el valor solidari de l’organització. L’acte ha finalitzat amb el lliurament dels diplomes als col·laboradors de la campanya per Gàmbia, entre ells, l’Ajuntament i la Policia Local de Montcada i Reixac.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari