El Tribunal Superior de Justícia estima el recurs de l’AV sobre la modificació del PGM

Els afectats es mostren satisfets perquè consideren que ara el procés s’haurà de començar de zero

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha estimat en part el recurs contenciós administratiu que va interposar l’AV de la Zona 21 de Terra Nostra l’any 2007 en relació amb la modificació puntual del Pla General Metropolità (PGM) d’aquest sector, aprovada definitivament el 2006. Els veïns s’han mostrat molt satisfets perquè consideren que aquesta sentència “permetrà començar el procés des de zero”, ha apuntat el portaveu de l’associació, Jordi Fígols. Els afectats opinen que el projecte aprovat per la Generaliltat i l’Ajuntament no és equitatiu “perquè els propietaris petits havíem de pagar molt més que els grans constructors en la urbanització”.

L’Ajuntament ha confirmat que no ha rebut oficialment la sentència però ha avançat que, una vegada els arribi, farà una reunió amb els veïns per comentar-la i parlar de possibles actuacions. “La nostra voluntat és consensuar un acord amb els afectats i, de fet, fa quatre anys que estem treballant i parlant d’alleugerir al màxim els costos dels veïns”, ha manifestat el director de l’Àrea de Política Territorial del consistori, Albert Barenys.

Llarg procés. El procés per regularitzar la Zona 21 –entre la N-150 i l’autopista C-58– es va iniciar a principi de la dècada dels 90 amb l’objectiu de dotar el sector dels serveis municipals de què disposa qualsevol zona urbanitzada i d’anul·lar la prohibició d’edificar que impedeix els veïns fer obres legals en el sector, tant de nova construcció com de reforma dels habitatges existents. L’any 2004 es va fer la modificació del PGM que va determinar com quedaven definides les cinc zones d’actuació, cadascuna de les quals s’havia de desenvolupar per separat. La que presenta més conflicte és la número 2 perquè hi ha més d’un centenar de propietaris i no estan d’acord amb els costos que hauran de pagar segons els projectes d’urbanització i de reparcel·lació que han fet l’Ajuntament i la Conselleria de Política Territorial. A la zona d’actuació número 1, la constructora Hercesa, que és l’únic propietari, havia de construir uns 100 habitatges repartits en 6 blocs, dels quals només se n’ha edificat un fins ara a causa de la situació econòmica actual.

Fa tres anys, la sala del Contenciós Administratiu n.3 de Barcelona va dictar una resolució contrària a la figura del planejament feta servir per la Generalitat en la modificació del PGM de la Zona 21. La sentència donava resposta al recurs presentat per la immobiliària Promodad SA al març del 2004 en considerar excessives les càrregues que havia de pagar per la urbanització de les seves finques ubicades a la unitat d’actuació número 4. Segons assenyalava la resolució, hi havia una ordenació desigual respecte la resta d’unitats d’actuació del sector i s’havia vulnerat el principi de justa distribució de beneficis i càrregues, el mateix que ha argumentat l’AV en el seu recurs. Barenys ha avançat que, una vegada l’Ajuntament tingui la sentència, haurà de notificar a la constructora Hercesa que la llicència d’obres queda paralitzada.

 

Seccions:

Deixa un comentari