Noves adhesions al programa ‘I tu, jugues en català?’

Les botigues Tot & Més i La Moguda Familiar ofereixen jocs de taula en llengua catalana

Tere Castillo, de la botiga Tot & Més
Laura Grau
Eli Montero, de la botiga La moguda familiar, al carrer Major

Els establiments montcadencs Tot & Més, de Montcada Centre Comerç, i La Moguda Familiar s’han adherit al programa I tu, jugues en català? que promou el Consorci per a la Normalització Lingüística. L’any passat ho van fer Joguines Bon Preu i l’Estanc Papereria Trimer. Amb les noves incorporacions, Montcada i Reixac incrementa el nombre de botigues on és possible trobar oferta de jocs en català, un total de quatre, i amplia la llista de més de 400 establiments de tot Catalunya –que es poden consultar a cpnl.cat/jocs.

En aquesta web es poden trobar referències de més de 1.000 jocs en català amb informació com la durada, el gènere, el nombre de jugadors, les edats recomanades, el fabricant i la relació d’establiments on es poden trobar.També hi ha un cercador d’establiments amb la informació a la inversa, és a dir, quins jocs en català hi ha disponibles a cada botiga.

L’empresa montcadenca GdM Games ha incorporat fins al moment al catàleg 7 jocs en català, el darrer dels quals, 4DataBrokers, està basat en una novel·la de Màrius Serra i recentment ha estrenat un tutorial del joc en vídeo, elaborat pel mateix escriptor, que es pot veure al canal 'I tu, jugues en català?' del Youtube. En aquest mateix canal es poden veure vídeos de curiositats sobre jocs com els escacs, la botifarra, el parxís i el Monopoly. Per impulsar la difusió del cercador web de jocs en català, al desembre també es difondrà un vídeo promocional amb la col·laboració del grup musical Xiula.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari