Els alcaldes de la Mancomunitat visiten els terrenys de Redosa

La demolició de l’espai on s’aixecarà l’hospital està en marxa

La Mancomunitat Intermunicipal de Cerdanyola, Ripollet i Montcada ha convocat avui a les 12h una visita a les obres d’enderrocament de les instal·lacions de la fàbrica Redosa, on s’aixecarà l’hospital Ernest Lluch. Hi assistiran l’alcaldessa de Cerdanyola i presidenta de l’ens organitzador, Carme Carmona (PSC); l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC); l’alcalde de Ripollet, Juan Parralejo (PSC); la regidora de Salut i Consum de Barberà, Mercè Cuadrado (PSC); el director territorial de l’Institut Català de la Salut, Joan Parellada, i dos directius de l’Impsòl –propietari dels terrenys–, Ramon Torra, conseller delegat i Amadeu Iglesias, director de l’ens metropolità.

 

El nou hospital formarà part de la xarxa hospitalària d’utilització pública de Catalunya que donarà servei a les poblacions de Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Ripollet i Barberà. El concurs d’idees per a la construcció de l’equipament  s’ha adjudicat al projecte “Llum, Paisatge i Salut” de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) formada per b720 Arquitectura, SL, Vicenç Benéitez Rodríguez i Patricio Martínez, Maximià Torruella, arquitectura, SLP. El Departament de Salut ha encarregat, a través de Gisa la redacció del projecte executiu per valor de 4.537.308 euros a l’equip guanyador.

 

L’edifici constarà de 6 nivells: una planta inferior il·luminada per patis interiors, on s’ubicaran els serveis generals de l’hospital; la planta d’accés i el primer nivell, que acolliran la totalitat d’àrees assistencials i de suport assistencial de l’edifici; i les tres plantes restants, que és on s’ubicaran les 10 unitats d’hospitalització. L’hospital disposarà d’una superfície construïda de prop de 40.000 m2 i 8.500 m2 d’aparcament i tindrà unes dimensions aproximades de 83,5 metres d’amplada per 204 de llarg. El cost total previst arribarà als 97 milions d’euros.

 

Disposarà de 190 llits per a pacients aguts i 60 per a pacients de mitja estada, cinc quiròfans convencionals i dos per a cirurgia major ambulatòria, tres sales de part, àrea de consultes externes de totes les especialitats amb 49 consultoris i 21 gabinets d’exploració, 32 places d’hospital de dia, una àrea d’hemodiàlisi per a 15 persones, àrea de diagnòstic per la imatge (ressonància magnètica i escàner), àrea de rehabilitació i àrea d’urgències amb metges de medicina interna, pediatria, cirurgia, traumatologia i obstetrícia.

Seccions:

Deixa un comentari