Bicicletes Poblet, adéu a un referent del món del ciclisme

La mort de Carles Solà, nebot de Miquel Poblet, suposa el final del negoci, fundat pel famós ciclista als anys seixanta

A final d’aquest any tancarà les portes una de les botigues més emblemàtiques de Mas Rampinyo, Bicicletes Poblet, fundada a final dels seixanta per una figura llegendària del ciclisme, Miquel Poblet (Montcada i Reixac, 1928-2013). En els últims quaranta anys, l’establiment l’ha regentat el seu nebot, Carles Solà, representant de la primera generació de mecànics de bicicletes que va existir a Catalunya. La seva mort, el passat 13 de setembre a l’edat de 76 anys, posa punt final a una història que, en realitat, va començar als anys trenta del segle passat a la plaça de l’Església, on el pare de Miquel Poblet, Enric Poblet, va obrir el primer taller de reparació de bicicletes de Montcada.

Carles Solà, treballant al taller de la botiga Bicicletes Poblet


Precisament la passió per les bicicletes d’Enric Poblet va determinar el futur professional del seu fill, primer com un dels millors ciclistes de tots els temps, i després, com a responsable de la botiga que va fundar a Mas Rampinyo amb l’objectiu de satisfer la demanda creixent dels aficionats a aquest esport. L’establiment oferia un servei de qualitat, amb equipaments d’alta gamma i marques de prestigi.

Carles Solà pertany a la primera generació de mecànics de bicicletes que va existir a Catalunya

Renom i experiència

Bicicletes Poblet també acollia un taller de reparació de bicis, al qual acudien ciclistes de tot Catalunya, atrets pel cognom Poblet i per l’experiència com a mecànic de Carles Solà, que va acompanyar el seu oncle en múltiples competicions. “Amb la mort del meu pare, ja no té sentit continuar perquè la majoria de clients venien a la botiga només per ell”, explica el seu fill, Jordi Solà, que el va ajudar a portar el negoci en els últims deu anys. “A més, el món de la bici ha canviat molt i ja no pots competir amb les grans empreses”, afegeix Solà. Les parets de la botiga encara conserven retalls de diari de les victòries del seu tiet-avi i cartells històrics de diferents voltes ciclistes. La joia de la corona és una caixa d’eines dels anys setanta, que podria estar a les vitrines de qualsevol museu sobre la història de la bicicleta.

Miquel Poblet amb el seu pare, en una imatge publicada a la premsa sobre la volta ciclista de 1962. Foto: Arxiu JS

Deixa un comentari