“Els resultats mostraran que el PPC serà un partit clau per formar el nou executiu”

Per segona vegada consecutiva, Eva García (Montcada i Reixac, 1971) lidera la candidatura del PPC per a les pròximes municipals. Amb 11 anys com a regidora i amb l’experiència obtinguda també com a diputada al Parlament, l’alcaldable assegura que afronta amb il·lusió el repte d’encapçalar la llista d’un partit que, al seu parer, jugarà un paper important en el pròxim govern.

Eva García, candidata del PPC
Santi Romero

-Què creu que hauria de fer primer el futur alcalde o alcaldessa només arribar al govern?

Donar prioritat absoluta a les finances, ser conscients dels recursos disponibles i de la despesa i solucionar el deute que té actualment el consistori. També és prioritària una reunió amb totes les AV de Montcada per conèixer els problemes reals del municipi.

-Amb quins principis hauria de regir-se el futur executiu?

Davant l’actual panorama de crisi, s’han de prioritzar les polítiques socials. La situació és tan greu que fins i tot, en ple segle XXI, hi ha famílies de Montcada que passen gana. Això no es pot permetre.

-Què destaca del programa electoral del PPC?

Els temes socials són un dels eixos principals de les nostres propostes, així com el foment a l’ocupació i al teixit econòmic i industrial. La taxa d’atur arriba ja al 20% de la població activa i en la gent jove, afecta més del 40%. I el tercer tema clau és la immigració, no tinc cap problema a vincular els estrangers amb la falta de seguretat.

-En què es basa?

A la part alta de la Font Pudenta i a la Ribera els problemes de convivència són notoris i estan afectant els veïns. No tots els conflictes provenen de la immigració, però sí un alt percentatge.

-Què proposa per acabar amb aquesta situació?

Incrementar la seguretat en aquests barris per impedir els incidents i evitar que hi hagi pisos amb més empadronats del que és habitual. També proposem que l’Ajuntament emeti un informe negatiu per a aquelles persones que vulguin l’arrelament o l’agrupament familiar i incompleixin l’ordenança municipal de convivència.

-La Montcada actual és la ciutat que vostè somia?

No, penso en un municipi on tothom estigui perfectament integrat i amb una economia sanejada, que actualment no tenim a causa de les obres faraòniques impulsades pel govern del PSC i CiU. Tampoc no vull que es facin projectes com l’Àrea Residencial Estratègica perquè no passi com a Mas Duran i Can Cuiàs, zones que han crescut però sense dotar-los dels equipaments bàsics.

-Com valora l’actual mandat?

No tindria cap problema a destacar accions positives, però és que no les trobo. La situació de les zones 21 i 15 de Terra Nostra és pitjor que fa quatre anys, les millores als edificis a la Ribera s’han fet, però no d’acord amb els veïns, s’ha soterrat la C-17, però és un projecte de la Generalitat; el carrer Major està remodelat, però amb fons estatals i comportant molts problemes als comerciants, i després tenim les mentides reiterades del PSC i CiU sobre la construcció de l’Hospital, que està aturada.

-Qui forma la candidatura del PPC per a questes municipals?

Persones joves i vinculades a moviments associatius i socials. Com a número 2, Cristino García té experiència a l’AV de Carretera Vella. La 3, Pilar Gil, està vinculada a la zona centre i amb les idees del PPC. El número 4, Alberto Ramis, és veí de Can Cuiàs i porta anys lluitant perquè els veïns d’aquest barri visquin d’una manera digna. I la 5, Ana Montori, és una activa veïna de Terra Nostra.

-Com afronta les seves segones eleccions com a cap de llista?

Amb molta il·lusió. He après molt durant els 11 anys que porto a l’Ajuntament com a regidora i també com a diputada al Parlament. Estic molt satisfeta del projecte que presentem, que pretén donar solució als problemes reals de la gent. Sóc optimista amb els resultats, crec que el PPC aconseguirà major representació al Ple i que serem decisius per formar el pròxim govern.

-Si pot formar part d’un pacte, què posarà damunt la taula?

Demanarem a qualsevol possible soci de govern un pla d’austeritat real i una auditoria a cada departament, començant pel de Política Territorial, perquè últimament Montcada ha estat requerida per la Fiscalia en diverses ocasions per temes d’Urbanisme i s’ha d’aclarir què està passant. També volem una rebaixa urgent i imminent dels impostos. Què justifica que Montcada tingui  l’impost de circulació més alt d’Espanya si després no hi ha ni llocs on aparcar? O per què els veïns de Can Cuiàs paguen una barbaritat d’Ibi si no disposen gairebé serveis?

Deixa un comentari