‘Es pot menjar de tot i aconseguir aprimar-se’

Dietes 3.0. Mireia Seuba és una veïna de Mas Rampinyo amb més de 10 anys d’experiència en el sector de les dietes d’aprimament, durant els quals ha ajudat més de 4.000 persones a perdre pes de forma saludable. Recentment, ha posat en marxa una escola d’alimentació i aprimament que combina tres conceptes molt presents a la societat actual: les noves tecnologies, la dieta i el coaching. En el nou projecte, Seuba utilitza les plataformes de les xarxes socials com una finestra al món per difondre els seus coneixements sobre nutrició i establir un suport virtual d’ajuda a la seva clientela. També ha començat a explorar altres àmbits com el teixit empresarial amb l’objectiu de difondre la importància de l’alimentació saludable per millorar, tant el benestar dels empleats, com els resultats i la productivitat.

Mireia Seuba és coach d'aprimament i alimentació
Sílvia Alquézar
Com va començar en el món del coaching d’aprimament?
Mira aquesta foto.
 
És vostè?
Sí, tenia 30 anys i pesava 82 quilos. Des de joveneta havia fet nombroses dietes, perdia una mica de pes, amb molt de sacrifici, i tornava a engreixar-me. Però al 2006 vaig aconseguir aprimar-me 18 quilos gràcies a una nova metodologia basada en xerrades grupals i ja no els he recuperat mai més. Com que sempre m’havia dedicat a temes relacionats amb la salut, vaig decidir reorientar el meu futur professional cap a la vessant de l’alimentació. 
 
Quin és el principal missatge que dona a la seva clientela?
Que es pot menjar de tot i aconseguir aprimar-se. Quan som nadons, mengem molt bé perquè les mares ens donen el que necessitem. Però, a mesura que ens anem fent grans, comencem a descuidar la nostra dieta. El sobrepés és el primer avís del nostre cos quan alguna cosa no funciona i pot comportar l’aparició de malalties. Hem d’aprendre les regles del joc de l’alimentació.
 
Quines són?
És important la varietat. El dinar i el sopar han de tenir sempre proteïnes, hidrats i verdures, en la proporció adequada. Per exemple, és un error no menjar pasta perquè engreixa quan és un aliment bàsic que proporciona energia.
 
A la nit també?
Sí, perquè és la benzina del nostre cos. No puc menjar quantitats exagerades, però sí el que necessitem. I també podem menjar patates i llegums, que són les proteïnes vegetals més sanes que tenim i que pràcticament no tenen cap greix. Als meus vídeos a Facebook i les xerrades presencials que continuo fent al meu local de Mas Rampinyo, parlo de les propietats dels aliments i quins són els més adients segons les necessitats de cada persona. Per exemple, el gingebre és molt bo per no retenir líquids. Tot plegat s’explica molt bé amb la idea de les quatre A.
 
En què consisteix?
Per estar i sentir-se bé amb un mateix és important seguir una Alimentació adequada, fer Activitat física, tenir una Autoestima alta i comptar amb el suport (Apoyo en castellà) d’alguna persona –coach– que t’entreni per aconseguir el teu repte. 
Quan et proposes fer un canvi important a la teva vida, com seria una nova alimentació, necessitem bàsicament motivació i responsabilitat per assumir els objectius. 
 
Darrerament hi ha hagut un canvi de tendència i la gent vol aprimar-se sobretot per una qüestió de salut i no només d’estètica? 
Sí. Cada vegada estan menys de moda les dietes hipocalòriques per perdre molts quilos en poc temps. Jo sempre dic que l’operació biquini no existeix. S’ha de menjar bé tot l’any. La gent vol aprimar-se, això no ha canviat, però la tendència és que cada cop es dona més importància a la salut i, per tant, es tenen en compte altres temes com els aliments que es compren, com es cuinen o què és el millor per als fills.
 
Per què ha decidit obrir-se al món empresarial?
En els darrers temps, les empreses han començat a introduir noves metodologies per motivar el personal i augmentar el seu rendiment relacionades amb el mindfulness o la consciència plena, una filosofia de vida basada en la meditació i d’altres tècniques de relaxació que poden ajudar a millorar la qualitat de vida de les persones. L’alimentació també juga un paper important en aquest concepte. Sempre poso l’exemple que hi ha gent que només esmorza un cafè. Gran error. Segurament estarà de millor humor i amb més energia i els resultats seran uns altres si fa un esmorzar amb tot el que el cos necessita per posar-se en marxa cada matí.  
Seccions:

Deixa un comentari