2011: any electoral, d’accions en contra de les retallades i de la concreció del soterrament

Les notícies més destacades de l’any que acaba, en imatges

Les notícies més destacades del 2011
Raül Rivas

El 2011 arriba a la seva fi i com és tradició, aprofitem les darreres hores de l’any en curs per repassar aquells esdeveniments més destacats a Montcada i Reixac al llarg dels darrers 12 mesos. Ha estat un any marcadament electoral. El 22 de maig, la ciutadania escollia els seus representants al Ple en els comicis locals i donaven la majoria de vots al PSC, formació que va guanyar les eleccions però va perdre dos regidors respecte al 2007. Dies després, els socialistes reeditaven el pacte de govern municipal amb CiU. L’altra cita amb les urnes va ser el 20 de novembre, amb motiu de les generals, que guanyava de nou el PSC, però amb una davallada de més de 3.500 vots respecte les del 2008.

Però si hi ha un terme que ha marcat l’acció política, social i reivindicativa aquest 2011 és aquest: retallades. El pla de reducció de la despesa del govern de la Generalitat ha suposat la disminució de recursos en diversos àmbits, però són especialment destacades les retallades en educació i sanitat. Des de l’inici de l’aplicació d’aquestes mesures, diversos col·lectius locals s’han mobilitzat en contra de les retallades i a favor del sistema públic. A nivell reivindicatiu, la crisi ha comportat la creació aquest 2011, a nivell general, de dos moviments que a Montcada també n’han constituït una secció, els Indignats i la Plataforma d’Afectats per les Hipoteques.

Ha estat un any complicat, però també hi ha hagut espai per a les bones notícies. A final d’octubre van començar a arribar a l’Ajuntament els projectes de les diferents fases en què es divideix el projecte del soterrament de la línia de tren de Portbou, tot i que l’alegria és continguda, a l’expectativa d’una reserva pressupostària als comptes generals de l’Estat del 2012. Ha estat un bon any per a l’esport local; La Salle ha pujat a Primera Estatal, la UD Santa María també va ascendir i es va recuperar la Festa de l’Esport, per premiar els millors esportistes i entitats del municipi. A nivell cultural, entitats han celebrat aquest 2011 efemèrides destacades i la població recorda, amb tres exposicions, l’art del seu fill predilecte, Joan Capella.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari