Adjudicada la construcció del pou de ventilació de la LAV al pàrquing de l’ambulatori

Les obres estan pressupostades en més de 8 milions d’euros

La construcció del pou inhabilitarà l'aparcament del CAP
Aparcament d'urgències
Les retallades de la Generalitat afecten el servei d'urgències sanitàries de Montcada

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) ha iniciat el procés per licitar les obres de construcció d’un pou de ventilació i sortida d’emergència de la Línia d’Alta Velocitat al carrer Jaume I, concretament a l’espai que ocupa l’aparcament de vehicles del CAP de la plaça Lluís Companys. Les empreses interessades a executar el projecte han de presentar la documentació abans del 20 de novembre. Una vegada s’adjudiquin, les obres s’hauran de dur a terme en el termini d’un any. El del carrer Jaume I es farà amb una tuneladora vertical i costarà més de 8 milions d’euros. Tindrà un diàmetre interior de 9 metres una profunditat aproximada de 40 m. L’estructura del pou serà circular i estarà dividida en dues parts. Una d’elles es destinarà a sortida d’emergència, en què s’ubicaran escales i un buit per a la futura instal·lació d’un ascensor. L’altre segment correspon a les instal·lacions de ventilació i contindrà un espai que comunicarà el túnel amb la superfície a través d’un forat completament independent del nucli d’evacuació. A la part superior, s’ha projectat un espai annex per situar equipament tècnic, mentre que la cobertura consistirà en una llosa excepte a la zona de ventilació, que estarà coberta amb una reixeta metàl·lica per permetre l’entrada i sortida d’aire del túnel.

Aquest pou de ventilació és l’últim que resta pendent dels quatre que corresponen a les obres del túnel de la LAV en el tram entre Montcada i Reixac i Vallbona. N’hi ha un a l’entrada i un altre a la sortida del túnel i un tercer al Parc de les Aigües. El pou de Jaume I s’havia d’haver fet al 2009 però l’obra es va endarrerir pels tràmits de cessió de l’espai que és propietat del Departament de Salut de la Generalitat.

Reunió a Madrid

Segons ha avançat el president de l’Àrea de Política Territorial, Juan Parra (PSC), la construcció del pou serà una de les qüestions a tractar  dijous a la reunió que hi ha prevista a Madrid entre el regidor i l’alcaldessa de Montcada i Reixac, María Elena Pérez (PSC), amb el director general de Ferrocarrils, Manuel Niño, i Jorge Andreu, assessor de la Ministra de Foment, Ana Pastor. “Volem que Adif coordini amb els tècnics municipals les actuacions que es realitzaran per dur a terme aquesta obra amb l’objectiu d’estudiar les afectacions i minimitzar l’impacte i les possibles molèsties als veïns”, ha dit Parra.

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari