Al·legacions al projecte de reparcelació de la zona 21

L’Ajuntament ha decidit ampliar quinze dies més el termini per presentar al·legacions al projecte de reparcel·lació de la unitat d’actuació número 2 de la zona 21 de Terra Nostra. El Consistori ha pres aquesta decisió donada la complexitat del projecte i el gran nombre de veïns afectats. Aquest acord, pres ahir per la Junta de […]

L’Ajuntament ha decidit ampliar quinze dies més el termini per presentar al·legacions al projecte de reparcel·lació de la unitat d’actuació número 2 de la zona 21 de Terra Nostra.
El Consistori ha pres aquesta decisió donada la complexitat del projecte i el gran nombre de veïns afectats. Aquest acord, pres ahir per la Junta de Govern Local, s’haurà de publicar en el Butlletí Oficial de la Província i, un cop publicat, començaran a comptar els 15 dies d’ampliació del termini.

A principi de gener la Junta de Govern Local va aprovar els projectes d’urbanització i de reparcel·lació de la unitat d’actuació número 2 de Terra Nostra on hi ha comptabilitzades 394 parcel·les. El sector es troba ubicat entre las N-150 i l’autopista C-58 i afecta a una superfície de 21 hectàrees, de les quals més de 10 seran per a vials i equipaments.
L’objectiu del projecte d’urbanització és definir les obres necessàries per dur a terme el traçat i la urbanització dels carrers i l’execució de les xarxes de serveis de sanejament, aigua, gas, electricitat, enllumenat i telecomunicacions. La durada de les obres es preveu de 18 mesos, amb un pressupost superior als 8 milions d’euros.
Pel que fa al projecte de reparcel·lació, aquest haurà de determinar les finques resultants i la distribució dels beneficis i càrregues derivats del planejament urbanístic.
Assumir els costos d’urbanització és una de les qüestions que més preocupa els veïns, per això l’alcalde, el socialista César Arrizabalaga, ha manifestat que la voluntat del govern és intentar abaratir-los al màxim. L’edil ha avançat dues propostes que van en aquesta línia.

D’altra banda, l’Ajuntament també manté converses amb vàries entitats bancàries perquè plantegin crèdits tous als veïns que facilitin el pagament dels costos d’urbanització de part de la zona 21 de Terra Nostra. Amb la voluntat d’arribar a un acord consensuat, l’alcalde ha assegurat que el govern mantindrà converses amb les diferents entitats que representen els afectats, seguint la línia que s’ha mantingut fins ara.

El sistema d’actuació urbanística previst per fer el planejament a la unitat d’actuació número 2 de la zona 21 de Terra Nostra és el de cooperació. Els propietaris aporten els terrenys de forma obligatòria i gratuïta, mentre que l’administració executa les obres d’urbanització, que han de pagar els titulars.
Els afectats disposen de quinze dies més de termini per presentar al·legacions als projectes d’urbanització i reparcel·lació. Les respostes a les al·legacions es faran en ple municipal.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari