Andròmines rep un premi de 8.000 euros de l’Obra Social de Caixa Sabadell

L’import es destinarà al programa de millores i innovació tecnològica en el tractament del residu tèxtil

L’associació Andròmines, amb seu a Montcada i Reixac, ha rebut un premi de l’Obra Social de Caixa Sabadell, per un import de 8.000 euros, pel seu programa d’introducció de millores i innovació tecnològica en el procés de tractament del residu tèxtil. Aquest projecte té com a objectiu inserir sociolaboralment dones que presenten risc d’exclusió social o que tenen dificultats per accedir a una feina. El sistema d’inserció de persones desafavorides amb el que treballa l’organització, que gestiona la Deixalleria i la minideixalleria municipals, és que treballin en la recuperació de materials usats per a la seva posterior venda o reutilització. Any rera any, la tasca d’Andròmines és reconeguda per diverses organitzacions. No és el primer cop que l’organització rep un premi de Caixa Sabadell i en dues ocasions, la Generalitat li ha atorgat el certificat de qualitat ambiental EMAS, per diversos projectes.

Andròmines ha aconseguit un dels 29 premis que Caixa Sabadell ha atorgat a tota la comarca del Vallès Occidental i que es divideixen en tres vessants: estudis, programes culturals i iniciatives socials. El projecte d’Andròmines s’emmarca en aquest darrer tipus i es tracta de millorar la gestió de la roba de segona mà que arriba a la nau d’Andròmines, situada al polígon de la Ferreria de Montcada. Aquest sistema permet un millor emmagatzematge per fer més ràpida i senzilla la recollida de la roba i, en conseqüència, poder contractar més dones, com ha explicat la responsable de projectes d’Andròmines.
No és el primer cop de l’organització rep una subvenció de Caixa Sabadell ni d’altres entitats financeres. A principi del 2005, la Caixa va atorgar un ajut de 40.000 euros per impulsar nous programes.
D’altra banda, Andròmines, com a gestora de la Deixalleria i la minideixalleria de Montcada, ha avançat que a partir de la setmana vinent es lliurarà als usuaris d’aquests serveis el llistat amb la quantitat de vegades que han utilitzat aquestes instal·lacions durant l’any 2007. Si s’hi ha anat un mínim de dotze cops, els contribuents es podran beneficiar d’un 25% de bonificació en la taxa de residus de l’any vinent. Els llistats es lliuraran a la minideixalleria, que de dimarts a dissabte s’instal·la a un barri de Montcada, i els usuaris tenen temps fins al 31 de desembre per presentar el llistat a l’Ajuntament i així poder aconseguir el descompte.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari