‘Cal aprofitar les eleccions municipals per eixamplar les bases de l’independentisme’

La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich, visita la formació local en un acte que va servir per tancar el curs polític

Maria Senserrich, flanquejada per Amèlia Morral i Joan Carles Paredes
Laura Grau

El PDeCAT de Montcada va tancar ahir el curs polític amb una xerrada de la portaveu del partit Maria Senserrich (Igualada, 1980), que va ser diputada la Parlament durant les tres últimes legislatures. L'acte, fet al local de la formació, va ser presentat per la presidenta del grup local, Amèlia Morral, i també va comptar amb el portaveu del grup municipal a l'Ajuntament, Joan Carles Paredes.

Senserrich va fer una crida a les agrupacions locals perquè treballin "per eixamplar les bases de l’independentisme amb els ulls posats a les eleccions municipals del 2019", destacant el paper dels municipis en la celebració del referèndum de l'1 d'octubre. L'exdiputada va valorar positivament l’acostament dels polítics i activistes empresonats, "tot i que els volem lliures i a casa seva" –va afegir–, i va demanar a la militància un vot de confiança per abordar un procés de diàleg i negociació amb el nou govern del socialista Pedro Sánchez. Com a acord destacat, va assenyalar el compromís del govern espanyol de retirar tots els recursos interposats durant la passada legislatura contra les lleis de caire social, ambiental i fiscal que va aprovar el Parlament. Senserrich confia que el govern de Pedro Sánchez compleixi aquests acords, tot i que veu més difícil que accepti el dret d'autodeterminació. "Malgrat això, no podem tancar cap porta", va remarcar, tot argumentat que la Constitució ja no pot ser l'excusa per no reconèixer aquest dret. Per últim, va plantejar la necessitat de continuar "remant junts amb associacions vitals per al procés com l'ANC i Òmnium Cultural".

Per la seva banda, Paredes es va referir a la complexitat del curs polític que acaba i a les noves incògnites que s'obren de cara a la próxima temporada, "on haurem de continuar treballant per fer República i per aconseguir que els presos i exiliats polítics puguin tornar a casa seva". Per al portaveu del grup municipal del PDeCAt, aquesta ha de ser la feina prioritària de la formació i va posar en segon pla les eleccions municipals "ja que tenim un partit ordenat i amb idees clares i no tenim pressa ni per fer primàries ni per elaborar el programa", va afegir.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari