Campanya dels Mossos per evitar el robatori de joies durant l’estiu

Aquest tipus de delictes han crescut a causa de l’augment del preu de l’or i es faciliten durant l’estiu per la roba que portem

Els Mossos d’Esquadra han engegat una campanya informativa i preventiva per evitar els delictes relacionats amb el robatori de joies d’or durant els mesos d’estiu, època on es fan més visibles pel tipus de roba que s’utilitza. Aquest dispositu, anomenat ‘cadena’, es va començar a aplicar l’1 d’agost i té una durada indefinida.

Aquest cos policial ha detectat un augment d’aquests delictes, especialment entre dones grans (més de 60 anys), un col·lectiu més vulnerable per la poca resistència que poden oferir i perquè porten, habitualment, joies com ara cadenes, braçalets o anells. Aquest fet, lligat amb l’augment del preu de l’or, fan que aquest tipus de persones es converteixi en les víctimes idònies per aquests delictes.

Segons la policia, la manera de perpetrar aquest tipus de robatoris és apropar-se a la víctima i, després d’una breu maniobra de distracció o sense necessitat d’aquesta, els arrenquen les cadenes que porten penjades al coll i fugen, ja sigui corrent o amb una bicicleta o motocicleta.

Els Mossos aconsellen que si es porten joies d’or s’eviti anar sol i, durant els desplaçaments, ocultar-les amb la roba de manera que no es vegin. En cas de ser víctima d’un delicte, es recomana no oferir resistència ja que el mal produït per les lesions és, en moltes ocasions, superior al valor de les joies sostretes. A més, cal informar ràpidament als cossos policials dels fets dels quals s’ha estat víctima per poder donar l’atenció immediata i poder localitzar als presumptes autors.

Per intentar reduir aquests delictes s’ha previst un pla d’accions. Així, els Mossos d’Esquadra estan informant als casals i entitats de gent gran d’aquests consells de seguretat; han contactat amb els comerciants dedicats a la compraventa d’or per tal d’intensificar la seva col·laboració amb la policia, i s’ha planificat un servei de patrullatge uniformat i no uniformat per zones i a hores determinades. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari