Celebrada una sessió de participació amb empreses del municipi per explorar la situació ocupacional a Montcada

La reunió, que es va fer el 19 de març a la Casa de la Vila, va servir per analitzar el Pla Estratègic que recull els principals factors relacionats amb les oportunitats de treball al municipi

D'esquerra a dreta, Óscar Gil, president de l’Àrea Econòmica, i Oriol Homs, responsable de Notus
Premsa Ajuntament

El departament de Promoció Econòmica va celebrar el 19 de març, a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, una sessió de participació amb empreses de Montcada i Reixac sobre el Pla Estratègic en l’àmbit de desenvolupament econòmic i l’ocupació; un document que recull els principals factors a tenir en compte en matèria d’ocupació i oportunitats de treball al municipi. L’acte va comptar amb la presència del president de l’Àrea Econòmica, Òscar Gil (ICV-EUiA), i d’Oriol Homs, responsable de Notus, empresa encarregada de redactar l’informe presentat a la sessió.

Gil va assenyalar alguns dels aspectes més significatius que estan marcant l’economia local. “S’està produint una evolució en el món laboral encaminada cap a una industria 4.0 i que hem de veure fins on arribarà. En qualsevol cas, nosaltres, com a Ajuntament, hem de ser capaços de facilitar que el teixit productiu s’adapti als nous canvis que s’estan registrant”, va assegurar el regidor, qui també va plantejar la possibilitat de redactar per més endavant un pla estratègic del comerç local que analitzi de quina manera es pot reforçar la situació d’aquest camp.

A continuació, Homs va explicar en detall l’anàlisi laboral i ocupacional a Montcada i Reixac, començant per la diagnosi sobre la situació del municipi i les pautes estratègiques a seguir i finalitzant amb l’elaboració d’un pla d’actuacions. La diagnosi recull els reptes als quals s’enfronta l’economia local i s’ha redactat a partir d’una anàlisi documental i estadística amb entrevistes a la ciutadania i a les empreses del municipi. L’informe DAFO, realitzat gràcies a les dades recopilades, estableix com amenaces i debilitats del municipi factors com la fragmentació de la ciutat per culpa d’estructures com les vies de tren o l’elevada temporalitat dels nous contractes de treball. Per contra, el document també destaca aspectes positius com la baixada registrada a l’atur aquests últims anys, la riquesa ambiental i cultural de Montcada o el fet de disposar d’una estructura de polígons industrials consolidada.

Accions. Una de les iniciatives que Promoció Econòmica ha impulsat per completar els resultats del Pla Estratègic ha estat una enquesta sobre les necessitats actuals i futures adreçada a les empreses locals. Alguns dels assistents van reclamar incentius que diferenciïn el fet de triar Montcada i Reixac abans que un altre municipi a l’hora d’instal·lar una empresa. El 29 de març, a les 11h, està prevista una segona sessió de participació ciutadana que comptarà amb la col·laboració d’agents socials.

Seccions:

Deixa un comentari