Crítiques de l’oposició a l’entrada dels populars a l’executiu

ECP i ERC consideren que el PSC ha traït el seu electorat pactant amb la dreta mentre Vox carrega contra el PP per aliar-se amb l’esquerra

D'esquerra a dreta, Jordi Sánchez, Laura Campos i Santiago Hernández

Els tres grups municipals en l’oposició a l’Ajuntament –ECP, ERC i Vox– han reaccionat a la notícia de l’entrada del PP al govern municipal, en pacte amb el PSC i Vivim, amb dures crítiques, especialment cap als socialistes. Per a Laura Campos, ex-alcaldessa i líder dels comuns, l’anunci no ha estat cap sorpresa. De fet, ECP va ser la primera que va apuntar a un possible acord al Ple d’investidura de Bartolo Egea com a nou alcalde, quan l’abstenció dels dos regidors del PP va afavorir que el candidat del PSC arribés a l’Alcaldia com a cap de la llista més votada.

“No ens sorprèn que el PSC hagi triat la dreta per governar, en compte de forces progressistes; ja ho va fer l’any 1999, quan es va aliar amb CiU”, ha recordat Campos. L’edil ha qualificat el pacte de “vergonyant”. “Els socialistes hauran de donar explicacions als seu electorat sobre aquesta traició per haver arribat a un pacte amb un partit que en moltes comunitats està governant amb Vox, una força que nega el canvi climàtic i la violència de gènere”, ha afegit Campos. ECP també ha fet un comunicat exposant el seu posicionament que ha difós a través de les xarxes socials.

No ens sorprèn que el PSC hagi triat la dreta per governar, en compte de forces progressistes. És un pacte vergonyant

Laura Campos, portaveu d’ECP

ERC tampoc s’ha manifestat sorpresa per l’entrada del PP a l’executiu local. “Ja es va evidenciar quan es van abstenir en el Ple d’investidura i després van votar a favor de l’augment de sou dels regidors”, ha manifestat el portaveu dels republicans, Jordi Sánchez. L’edil creu que el pacte estava acordat des del juny però que no s’havia fet públic fins ara per una estratègia electoral, davant la convocatòria d’eleccions generals.

Lamentem que el PSC Montcada hagi pactat amb un partit populista com Vivim i que ara faci entrar la dreta a les institucions

Jordi Sánchez, portaveu d’ERC

“Lamentem que el PSC Montcada hagi pactat amb un partit populista com Vivim i que ara faci entrar la dreta a les institucions; és una pena per al municipi”, ha assenyalat Sánchez. L’edil també ha volgut deixar clar que el PSC finalment no va respondre l’oferta de formar un govern de coalició que li va fer ERC dos dies abans del Ple d’investidura. Els republicans també han fet un comunicat que han difós per les xarxes.

No ens sorprèn l’entrada del PP al govern de Montcada, perquè quan té ocasió, es posa d’acord amb l’esquerra i el separatisme

Santiago Hernández, portaveu de Vox

El regidor de Vox, Santiago Hernández, també s’ha mostrat crític amb l’acord de govern, tot i que per motius diferents als dels altres grups de l’oposició. “No ens sorprèn l’entrada del PP al govern de Montcada, ja fa temps que estem veient com, quan té ocasió, es posa d’acord amb l’esquerra i el separatisme”, ha manifestat l’edil. En opinió d’Hernández, la notícia “només confirma que Vox és l’única i veritable alternativa a fer una oposició ferma que representi les necessitats reals de la ciutadania”.

Deixa un comentari