ECP i ERC retreuen al govern l’increment del 8% del sou dels regidors

PSC i Vivimir neguen que sigui una pujada salarial, sinó una actualització de l’IPC

El primer Ple extraordinari del nou mandat, fet aquest dijous, ha escenificat la confrontació de l’antic govern de coalició (ECP i ERC) amb l’actual (PSC-Vivimir). Durant la primera sessió, el punt més criticat per part dels principals grups de l’oposició va ser la decisió d’aprovar l’actualització del 8% de l’increment de l’IPC en les retribucions dels membres de la corporació i dels grups municipals. Els portaveus a l’oposició Laura Campos (ECP) i Jordi Sánchez (ERC) van recriminar la “injustificada pujada salarial“, mentre que l’alcalde, Bartolo Egea, i la portaveu del PSC, Nani López, van negar que sigui un increment i van dir que només és “una actualització inferior a la inflació dels darrers anys”. El punt es va aprovar amb els vots favorables dels socis de govern i PP i la negativa d‘ECP, ERC i Vox.

La portaveu d’ECP, Laura Campos

Campos i Sánchez van denunciar Vivimir pel “joc brut i la demagògia” que ha practicat en aquests darrers anys el seu portaveu Rafa Ruiz, referint-se als atacs que rebien els regidors de l’antic govern a les seves xarxes socials criticant els sous. “No caurem en aquest baix to, però denunciem aquest despropòsit populista per degradar la classe política,”, va lamentar el portaveu d’ERC.

L’exalcaldessa va tirar d’hemeroteca per recordar Ruiz algunes de les publicacions de Vivimir durant els últims anys, on criticava els salaris que precisament l’anterior executiu es va baixar en un 25% al 2015, quan va prendre el relleu al govern sociovergent. “No han trigat ni un mes a apujar-se el sou, PSC i Vivimir s’han tret la màscara”, va dir Campos tot afegint: “Ho poden vestir com vulguin, és una pujada d’un 8%, no tenen vergonya i el més greu és que estan enganyant la ciutadania blindant l’acord amb un augment anual vinculat a l’augment dels funcionaris”, va recriminar l’edil.

El portaveu d’ERC, Jordi Sánchez

La portaveu socialista Nani López va ser l’única regidora del govern que va intervenir per rebatre les crítiques dels dos principals partits a l’oposició. “No confonguin la ciutadania, l’actualització està per sota del 14% de la inflació acumulada des de 2019 fins al 2022″, va dir l’edil. L’alcalde, Bartolo Egea, i el portaveu de Vivimir i soci de govern, Rafa Ruiz, van optar per no replicar l’oposició.

La portaveu del govern i del PSC, Nani López

Per la seva banda, el sindicat CCOO de la plantilla municipal ha emès un comunicat on qualifica l’increment salarial de “precipitat“, i alerta que la decisió “no pot anar en detriment de la plantilla, ni pot generar cap afectació negativa als serveis”, conclou.

Rebuig al nou cartipàs

La nova estructura d’àrees i regidories també va generar debat entre el govern i l’oposició. “És un repartiment de cadires que no respon a les necessitats del municipi i que mostra un desconeixement del funcionament del consistori”, va criticar Campos, tot qüestionant alguns dels canvis introduïts a l’organigrama.

La portaveu del PSC, Nani López, va retreure a la portaveu d’ECP el “to destructiu” de la seva intervenció en contraposició de la manera de fer del grup socialista quan estava a l’oposició. “Hem guanyat, si ens equivoquem, ho fem nosaltres, i si us plau, deixi’ns treballar i demostrar que sabem governar”, va replicar López. En la mateixa línia, l’alcalde va afegir que l’executiu ha proposat el cartipàs, entenent que és una millora. “Si veiem que hi ha coses que no funcionen, no tenim cap inconvenient a fer les rectificacions que calguin”, va assenyalar Egea.

2 respostes a “ECP i ERC retreuen al govern l’increment del 8% del sou dels regidors”

  1. Segons les darreres dades de Información Salarial de Puestos de la Administración (ISPA), el salari actual dels edils de Montcada són uns 51.000 euros. Una pujada del 8% són uns 4.000 més. La cuesta de enero la passaran bé.

  2. Este es un mensaje para el nuevo consistorio de mir: creo que con la que está cayendo en el país, y particularmente en el Montcada, parece cuanto menos vergonzoso, comenzar la legislatura de esta manera. Da la impresión, de que no se enteran de la míseria que tienen en su municipio, el cuál aprecio por muchas y varias razones. En cualquier caso, deseo que su gestión sea lo más positiva posible para Montcada i Reixac. Y también que esté a la altura de sus pretensiones económicas. Veremos cómo evoluciona. Permanezco vigilante en el desarrollo de su gestión.

Deixa un comentari