ERC critica la decisió del govern d’augmentar el nombre de regidors amb dedicació exclusiva

El canvi respon a la reestructuració del cartipàs motivada per l’entrada del PP al govern, en coalició amb el PSC i Vivim

Aquest dijous, primer Ple del nou curs polític
Mario Azañedo

Els canvis al cartipàs fruit de l’entrada del PP al govern municipal, en coalició amb el PSC i Vivim, es traduiran també en un augment del nombre de regidors amb dedicació exclusiva, una proposta que s’aprovarà en el Ple de setembre, el proper dia 28, i que ja ha rebut crítiques d’un dels grups de l’oposició, ERC –anteriorment a l’executiu.

El govern planteja que dels cinc edils que hi ha actualment amb total dedicació –l’alcalde i els quatre presidents d’àrea– es passi a set. Contràriament, els que tenen una dedicació parcial del 75% baixaran de tres a dos. Els canvis no suposaran incrementar en aquest exercici la partida destinada als sous dels càrrecs electes respecte al mandat anterior, en què hi havia 12 edils amb cartera dels quals cinc tenien dedicació exclusiva; altres cinc, dedicació del 75% i dos, del 60% amb un cost total de 422.688 euros.

El pressupost del govern actual se situarà en 418.462, per sota del seu antecessor, però a partir del 2024, pujarà al voltant de 4.000 euros, ja que en el primer Ple del mandat l’executiu va aprovar, amb el suport del PP, que els sous dels regidors s’actualitzin cada any d’acord amb la pujada que tinguin els funcionaris i es preveu que l’any vinent l’augment sigui del 2%.

El grup d’Esquerra considera que augmentar el nombre de dedicacions exclusives és ‘desproporcionat i il·lògic’ i anuncia el seu vot en contra al proper Ple

A través d’un comunicat, ERC ha volgut fer constar que sempre ha defensat que la dedicació dels càrrecs electes sigui remunerada de forma justa, però considera que en aquest cas, plou sobre mullat. “No només es van apujar el sou un 8% com a primera mesura de govern, sinó que ara incrementen la massa salarial destinada a les retribucions del govern local”, ha assenyalat la formació. El regidor d’ERC i anterior president de l’Àrea Econòmica del consistori, Gerard Garrido, ha avançat que el seu grup votarà en contra d’aquest punt al Ple amb l’argument que és desproporcionada i il·lògica. “Es dona dedicació exclusiva per a dues regidories delegades que no tenen presidència d’àrea; no té cap sentit, només respon a la necessitat de fer encaixar el nou soci de govern”, opina l’edil.

Reestructuració del cartipàs

La proposta que el govern portarà al Ple de setembre és la de mantenir amb dedicació exclusiva l’alcalde, Bartolo Egea (PSC), els quatre presidents d’àrea –Andreu Iruela (PSC), a l’Àrea Territorial; Rafa Ruiz (Vivim), a l’Àrea Social; Nani López (PSC), a l’Àrea Econòmica, i David Zambrana (PP), a l’Àrea de Serveis– així com les regidores Dori Alcalá i Dámaris Sánchez, ambdues del PSC.

Amb dedicació al 75% es mantindran Albert Carandell i Anabel Moreno (Vivim); mentre que Carles Vilalta, independent del grup socialista, seguirà amb el 60%.

Deixa un comentari