ERC proposa un govern ampli d’esquerres per garantir la governabilitat

Els republicans veuen possible que aquest acord es formalitzi abans del Ple d’investidura

ERC considera que té un equip preparat i format per estar al govern
Berta Barcons

A només dos dies per al Ple d’investidura i quan semblava que ja no hi hauria novetats respecte la formació d’un nou govern en minoria entre el PSC i Vivimir, i amb ECP, ERC, PP i Vox a l’oposició, sembla que no tot està dat i beneït.

ERC Montcada ha fet un comunicat emplaçant les forces d’esquerres del municipi a fer un pacte de govern abans del Ple d’aquest dissabte per garantir la governabilitat i l’estabilitat al consistori. A hores d’ara, el socialista Bartolo Egea, qui a priori serà elegit alcalde com a cap de la llista més votada, no compta amb la majoria absoluta ja que només suma els set regidors propis i els dos edils de Vivimir, després de l’acord d’investidura presentat dilluns.

Esquerra considera que el municipi no es mereix un govern en minoria tenint en compte els principals reptes que ha d’afrontar la ciutat

ERC, que ha estat la tercera força més votada als comicis, aconseguint quatre regidors, un menys del que tenia, assegura que està mantenint converses amb diferents forces –sense indicar-ne quines– i que veu possible segellar el pacte d’esquerres abans del Ple d’investidura i insta els seus interlocutors a sumar-s’hi per “responsabilitat i compromís amb la ciutadania”.

La proposta d’ERC, en cas de materialitzar-se, significaria la continuïtat de la formació en l’executiu local que ha estat en el govern durant els darrers 8 anys –en coalició amb ICV-EUiA, primer i després, amb ECP. És precisament aquesta experiència i preparació la que Esquerra presenta com a aval a l’hora de defensar un pacte ampli que garanteixi l’estabilitat a la corporació local en un moment cabdal per al municipi, amb projectes de gran envergadura a les portes, com ara les obres del soterrament de l’R2.

Deixa un comentari