Domingo Fins serà de plataforma única i amb prioritat per als vianants

El govern explica als veïns el projecte de reforma, que afecta el tram entre Ripoll i Sant Antoni i deixa fora la part final

Aspecte virtual de com quedarà el carrer Domingo Fins

Si la previsió inicial es compleix, les obres de remodelació d'un tram del carrer Domingo Fins, entre el carrer Sant Antoni i el carrer Ripoll, podrien començar la propera primavera. El projecte, redactat pels serveis tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament, proposa crear una plataforma única per a vianants i vehicles, on tindran prioritat les persones i la circulació es limitarà a 20 km/h. "L'objectiu és pacificar i reurbanitzar aquest carrer del nucli antic de Montcada, eliminant les voreres estretes i guanyant seguretat i benestar per als vianants", va dir l'alcaldessa, Laura Campos (ECP), durant la presentació del projecte, feta ahir la tarda a la Sala Institucional de la Casa de la Vila, amb l'assistència d'una vuitantena de persones.

"L'objectiu és pacificar i reurbanitzar aquest carrer del nucli antic de Montcada, eliminant les voreres estretes i guanyant seguretat i benestar per als vianants", va dir l'alcaldessa, Laura Campos (ECP)

La cap tècnica d'Urbanisme, Marta Bunyesch, va explicar els detalls del projecte, que inclourà el soterrament del cablejat aeri, la renovació del clavegueram i l'enllumenat i la plantació d'una desena arbres. L'actuació suposarà l'eliminació de 8 places d'aparcament –les dues per a minusvàlids es traslladaran al carrer Ripoll– i la reforma de les escales que baixen a la plaça de l'Església i les de Ca l'Arengader –obra que farà el departament de Serveis Municipals per complementar el projecte. També està previst crear cinc petits espais d'estada amb bancs i arbrat que estaran situats davant de les escales de Cal Marxant, a l'alçada de la Casa de la Vila, a la cantonada amb el carrer Sant Jaume –on es construiran unes petites escales d'accés– i  a la cruïlla amb el carrer Ripoll. 

"Tothom que vulgui pot venir a l'Ajuntament a consultar els planells i fer aportacions al projecte de dignificació d'aquest espai", va remarcar el regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC). 

Alguns dels veïns presents a l'assemblea van lamentar que el projecte no inclogui la part final del carrer Domingo Fins, entre Sant Antoni –on hi ha una zona d'estada que es coneix popularment com 'el barco'– i les escales que condueixen a l'estació de Montcada-Manresa. Campos va argumentar que aquest últim tram no s'ha inclós en el projecte a l'espera de conèixer la reforma que Adif ha de dur a terme en aquesta estació per fer-la accessible. Altres preocupacions expressades pel veïnat fan referència a la perillositat del carrer Sant Antoni a causa de l'elevada velocitat dels vehicles, el problema de la falta d'aparcament al centre –fet que amoina especialment als comerciants–, les avaries constants de les escales de Cal Marxant i la brutícia al tram final del carrer, especialment a l'escalinata de l'estació.

El projecte, que puja a més de 800.000 euros –finançats majoritàriament per l'AMB–, va ser aprovat de forma inicial en el darrer ple municipal i, a partir de la setmana vinent, estarà exposat públicament durant trenta dies perquè la ciutadania hi pugui presentar al·legacions. "Tothom que vulgui pot venir a l'Ajuntament a consultar els planells i fer aportacions al projecte de dignificació d'aquest espai", va remarcar el regidor d'Urbanisme, Jordi Sánchez (ERC). Després de recollir les al·legacions i fer les corresponents modificacions, el projecte es durà novament al Ple per a la seva aprovació definitiva i licitació el proper mes de gener.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari