El conseller d’Educació confirma la construcció del nou CEIP Mas Rampinyo

Ernest Maragall va compartir un dinar amb representants del món educatiu del municipi

El conseller d’Educació, Ernest Maragall, va confirmar ahir a Montcada i Reixac que la Generalitat ha iniciat els tràmits per construir el nou col·legi d’infantil i primària a Mas Duran, que rebrà el nom de CEIP Mas Rampinyo, i també que l’executiu català té el compromís ferm de fer realitat els dos nous instituts La Ribera i Montserrat Miró. Maragall va compartir ahir taula en un dinar amb una quarantena de representants del món educatiu local i també les autoritats municipals –encapçalades per l’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC)–, que va tenir lloc a un restaurant de Vallençana (a la imatge).

Maragall va anunciar que durant els pròxims dies, la Generalitat presentarà el pla de viabilitat econòmica per tirar endavant l’escola. El centre s’ubicarà al carrer Joan Miró del sector Mas Duran, en un solar de 8.000 m2. D’altra banda, el titular d’ensenyament de l’executiu català va dir que Montcada necessita adequar els seus centres de secundària “per adaptar-los al nou Pacte per l’Educació i poder garantir als nostres joves una formació de qualitat als joves”. Els IES La Ribera i Montserrat Miró tenen més de 40 anys, són de la dècada dels 60. A més, la construcció del nou IES La Ribera forma part del projecte d’urbanització de la zona i està relacionada amb el trasllat de Valentine a Can Milans. Les instal·lacions tant de La Ribera com del Montserrat Miró han quedat obsoletes i no estan adaptades a la nova realitat educativa.

D’altra banda, Arrizabalaga va avançar ahir que la Generalitat i l’Ajuntament estan analitzant la viabilitat d’uns terrenys a Can Cuiàs per construir-hi una nova escola, sense concretar, però, la ubicació d’aquest espai. Al dinar d’ahir, els professionals també van analitzar amb Maragall i l’alcalde la situació de les escoles bressol del municipi. Segons el conseller, les dues futures llars d’infants del centre i Mas Duran es posaran en marxa l’any vinent.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari