El futur del turó Fermí es decidirà en el marc d’un procés participatiu

Aprovada en Ple, amb l’abstenció de la major part de l’oposició i el vot en contra de la CUP, la modificació del PGM al sector

El turó Fermí, conegut popularment com el sector de Vista Rica, es convertirà en un parc urbà
Raül Rivas

El govern local -ICV-EUiA-E, ERC i Círculo- ha pogut tirar endavant amb la modificació del Pla General Metropolità (PGM) al turó Fermí de Montcada, conegut popularment com el turó de Vista Rica, gràcies a l’abstenció del PSC, C’s, CiU i PP. La CUP hi va votar en contra. Segons va explicar el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), la voluntat de l’executiu és que aquesta zona verda es converteixi en un parc d'ús públic i, alhora, reajustar el planejament a la realitat urbanística consolidada a la zona.

Atès que el canvi de planejament afecta molts propietaris particulars, l’Ajuntament s’ha reunit personalment amb els titulars per negociar les compensacions a fer per la cessió de terrenys. La proposta passa per desafectar els solars a canvi de cedir una part per al futur parc urbà. “D’aquesta manera es consolidarà la realitat urbanística del sector i els terrenys es revaloritzaran”, va indicar Sánchez. L’edil també va reconèixer que un dels principals objectius del consistori amb la modificació del PGM en aquest sector és evitar nous processos judicials com els de les expropiacions forçoses milionàries a què ha hagut de fer front el consistori.

La zona verda pública que es redueix al sector de Vista Rica es traslladarà al parc de la Font Pudenta i al mirador sobre el Ripoll que hi ha a l’entrada del polígon de la Ferreria. Alguns veïns, sobretot els més afectats del carrer Domingo Fins, no veuen amb bons ulls la proposta municipal en considerar que perden una part important de la seva propietat sense rebre cap compensació econòmica. La manca de consens total és el que va motivar als grups de l’oposició a abstenir-se en la votació. En el cas de la CUP, l’argument va ser que el turó Fermí ha estat fet servir en el passat per canvis de planejament que han propiciat actuacions urbanístiques posteriorment qüestionades, com ara la construcció dels dos gratacels que hi ha al costat de la Rasa, a Mas Rampinyo. La CUP també va criticar la poca concreció del pla d’usos de l’espai. En aquest sentit, el president de l’Àrea Territorial va deixar clar que el futur del sector es decidirà més endavant. “L’ús que es donarà al turó vindrà després i es farà en el marc d’un procés participatiu”, va dir l’edil tot afegint que l’Ajuntament seguirà negociant amb els veïns per tal que ningú resulti perjudicat: “És legítim que cadascú defensi els seus interessos; els del consistori passen per recuperar l’espai per acabr amb la marginalitat que hi ha actualment i pugui ser aprofitat per al gaudi de la ciutadania”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari