El govern explica els projectes per millorar l’estació, l’aparcament i la mobilitat a Can Sant Joan

Les primeres actuacions començaran en breu per donar resposta a les queixes ciutadanes sobre l’ocupació de les voreres per part dels vehicles

Un tren al seu pas per Montcada Bifurcació
Arxiu

L’Ajuntament ha arribat a un acord amb Adif per a la cessió del talús del carrer Bifurcació, que permetrà augmentar en 35 el número actual de places d’aparcament, que es faran en semibateria. La previsió municipal és que l’actuació comenci la propera tardor. Aquest és un dels projectes que va explicar ahir el govern a la reunió informativa amb el veïnat que va fer al Kursaal. A l’acte van participar l’alcaldessa, Laura Campos, el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, i la coordinadora del mateix departament, Marta Bunyesch. Els representants municipals també van explicar algunes actuacions que farà l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) a Can Sant Joan en els propers anys i que s’han consensuat amb l’Ajuntament.

El govern també posarà en marxa un pla de millora de la mobilitat en resposta a la instància de 400 veïns que reclamen eliminar els cotxes aparcats a les voreres. “Aquest pla permetrà que els vianants recuperin les voreres ocupades actualment per vehicles i que les persones grans i amb mobilitat reduïda tinguin espai suficient per caminar”, va explicar Campos. Una de les primeres mesures serà prohibir l’estacionament al nucli urbà de vehicles de més de 3.500 kg, mesura que permetrà guanyar 22 places. Primer, es farà una campanya informativa entre els conductors i, a partir del 13 de març, es començarà a multar els infractors. Els estacionaments dels carrers Besòs i Drac s’organitzaran en ziga-zaga per aconseguir reduir la velocitat dels cotxes que hi circulen i alliberar més espai per als vianants. També es revisaran els guals per tal d’eliminar aquells que no estiguin vigents i recuperar l’espai per a l’ús públic.

“Aquest pla permetrà que els vianants recuperin les voreres ocupades actualment per vehicles i que les persones grans i amb mobilitat reduïda tinguin espai suficient per caminar”

Laura Campos, alcaldessa

Al llarg d’aquest any, està previst que comenci la primera fase de remodelació de l’estació de Montcada-Bifurcació, que implicarà la millora d’andanes per posar fi al problema d’accessibilitat dels usuaris als combois. L’actuació també implicarà la millora de la platja de vies i el desdoblament de vies per diversificar el trànsit de trens, que podran accedir a Barcelona pels túnels de passeig de Gràcia i de Catalunya. Aquesta intervenció permetrà l’augment de la freqüència de pas de trens. “Serà una obra complexa que s’allargarà fins al 2026, però suposarà una clara millora per als viatgers i usuaris de l’estació”, va anunciar Sánchez. La Caseta de les Agulles, un element patrimonial vinculat a l’activitat de la fàbrica de ciment, serà desmuntada i reubicada a la plaça de la Pedra, quan sigui urbanitzada i convertida en una zona d’aparcament amb capacitat per 85 places.

“Serà una obra complexa que s’allargarà fins al 2026, però suposarà una clara millora per als viatgers i usuaris de l’estació”, va anunciar Sánchez.

President de l’Àrea d’Urbanisme, Jordi Sánchez

La segona fase consistirà en la construcció d’una nova estació, que tindrà un nou punt d’accés més proper al barri, a més d’un nou pas inferior amb accés d’ascensors i escales a les andanes. El nou vestíbul inclourà un element artístic vinculat a la memòria col·lectiva i la identitat de Can Sant Joan, que es definirà mitjançant un procés participatiu.

Altres actuacions que s’estan fent a Can Sant Joan són la remodelació de la Torre de l’Aigua, situada al recinte modernista de la Casa de les Aigües i l’adequació del Rec Comtal a l’alçada de la Casa de la Mina, obres que estaran enllestides abans de l’estiu. En breu començarà la restauració de la font i del brollador modernista ubicats al jardí de la Casa de les Aigües, que també estrenarà nova vegetació.

Seccions:

Deixa un comentari