El pagament fraccionat de l’IBI s’ajorna i el primer rebut no arribarà fins al juliol

També s’amplia el termini per pagar l’impost de vehicles. Són algunes de les noves decisions econòmiques que ha pres el consistori

L'Ajuntament ha fet un apartat especial al web municipal per explicar les mesures fiscals que ha pres per fer front a la crisi del coronavirus
Premsa Ajuntament

L’Ajuntament ha decidit ajornar el pagament a terminis de l’Impost de Béns Immobles (IBI) –domiciliat pel banc–, i ha sol·licitat a l’Oficina de Gestió Tributària (ORGT) la modificació del calendari d’aquest tribut que, desde l'actual exercici, gestiona la Diputació de Barcelona. Els cobraments es faran en aquestes quatre dates: 1 de juliol, 1 de setembre, 1 d'octubre i 1 de desembre.

Per a qui no pagui l'IBI a terminis, les dates es mantenen del 4 de maig al 8 de juliol, així com el pagament domiciliat únic per a l’Ibi rústic, que es farà efectiu l’1 de juliol. També hi ha canvis en el calendari de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica; el termini voluntari s’amplia fins al 2 de juny i el pagament domiciliat únic es carregarà aquest mateix dia.

“La situació actual ens porta a prendre més mesures per tal de facilitar i no carregar amb tributs a la ciutadania; ens trobem en una situació en que es necessiten mesures per donar suport al teixit comercial i empresarial, com també al conjunt de ciutadans i ciutadanes, ha expressat el president de l’Àrea Econòmica, Gerard Garrido (ERC). L’edil ha recordat la delicada situació de les arques municipals avui dia: “Tot i això, fem el possible per tirar endavant aquestes mesures fiscals i possiblement no seran les últimes; continuarem treballant perquè aquesta crisi sanitari, també social i econòmica, no la paguin els mateixos de sempre”.

 

Noves mesures

El consistori també ha pres d’altres mesures en matèria fiscal, com ara suspendre els ajornaments i fraccionaments de pagament de tributs gestionats per l’Ajuntament (no de l’ORGT) d’abril i maig, que es reprendran a partir del 5 de juny. També s’ha aprovat ampliar fins al 30 d’abril els terminis de pagament voluntari de les liquidacions tributàries que es troben en fase de cobrament.

S’amplien fins al 20 de maig els terminis de pagament voluntari de les liquidacions tributàries que s’hagin iniciat amb posterioritat al 18 de març. Se suspenen les quotes de les escoles bressol municipal i dels cursos i tallers de la Xarxa d’Equipaments –a excepció dels cursos en línia, que sí s’estan realitzant– fins que es reprenguin els serveis i es compensaran els dies no gaudits del mes de març en el pròxim rebut, quan es reiniciïn les activitats.

 

Actuacions inicials

Aquestes mesures s’afegeixen a les aprovades a mitjan de març pel govern municipal, que consisteixen en, d’una banda, la devolució de la part proporcional de la taxa de mercats ambulants a qui ja l’hagi abonat, i, per a qui no, s’amplia el termini voluntari fins al 30 de juny, el mateix dia que tindrà ara el termini voluntari per pagar la taxa de guals –el rebut domiciliat es passarà el 2 de juny. Se suspèn la presentació d'autoliquidacions i de pagament de tributs que gestiona directament l’Ajuntament –no els que assumeix l’ORGT– i que s'hagin de fer presencialment a les oficines municipals, fins que quedi sense efecte l'estat de alarma.

Els rebuts de la taxes de terrasses s’emetran ja amb la reducció dels dies no gaudits. Es descomptarà la part proporcional del cànon que paguen a l'Ajuntament els concessionaris dels bars dels equipaments i es facilitarà el fraccionament dels deutes tributaris prèvia sol·licitud, sense interessos ni recàrrecs. Durant l’estat d’alarma tampoc no funciona la zona taronja d’estacionament de rotació.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari