El PCC de Montcada recorda els homes i dones ‘invisibles’ que van lluitar per la democràcia

La formació ha homenatjat un militant històric de Can Sant Joan, Diego Álvarez

La secció local del Partit dels Comunistes de Catalunya (PCC) va retre aquest dissabte homenatge a antics i actuals militants a Montcada, coincidint amb els actes que arreu del territori s’estan celebrant amb motiu dels 79 anys de la proclamació de la Segona República –la data oficial és el 14 d’abril. Un centenar de persones es va reunir al restaurant Sant Lluc, algunes de les quals van fer molts quilòmetres per assistir a l’acte perquè ara viuen fora de Catalunya. “Al llarg del temps heu aportat molt en la lluita per les llibertats i per tenir un món millor” va dir als presents la coordinadora local del PCC, Paulina Valiente, qui en el seu parlament va apuntar també que “hem de treballar per la memòria històrica i reparar el mal que va fer el franquisme i l’oblit que va portar la transició”. El PCC va aprofitar l’acte per retre homenatge un militant històric del partit, Diego Álvarez, veí de Can Sant Joan. “No he fet més que altres companys però sempre he treballat per garantir les llibertats”, va dir, emocionat, a www.laveu.cat.

 

L’acte va comptar amb la presència del secretari general d’EUiA, Jordi Miralles, qui va dir que “celebrar la proclamació de la República és una obligació per a la memòria”, destacant que va ser un període on es va començar a gestar l’escola pública, el dret al treball, els principis d’igualtat entre homes i dones i es van posar les bases del federalisme. Miralles va apuntar que la República és un model d’estat “modern i democràtic, que escull el cap d’estat a través de les urnes i no per drets adquirits, com la monarquia”, a la vegada que va defensar el Jutge Baltasar Garzón– que està sent jutjat per investigar els crims de l’època franquista– i va demanar la dimissió dels membres del Tribunal Constitucional perquè “en tres anys no han estat capaços de dictaminar res, que deixin de colpejar els drets de Catalunya”.

 

El secretari general del PCC, el montcadenc Joan Josep Nuet –també senador de l’Entesa Catalana de Progrés per EUiA– va expressar als presents que “aquí hi ha molts Diegos, homes i dones obreres que des de la base, invisibles, van lluitar per les llibertats; els joves n’haurien de prendre exemple”. Nuet també va destacar el treball d’aquestes persones per “una Montcada millor” i va recordar que enguany se celebra el centenari del naixement del poeta Miguel Hernández, que va morir a la presó, on hi va anar per la seva lluita al bàndol republicà. L’acte de dissabte va comptar amb la projecció d’un audiovisual de 30 minuts, amb fotografies de diverses èpoques del PCC de Montcada.

Deixa un comentari