El Pla de Reixac, un corredor verd a l’àrea metropolitana

El parc de La Llacuna és un dels pulmons de Montcada amb oferta d’oci per als més petits

Vista panoràmica del Parc de La Llacuna
El Pla de Reixac i darrere la Serralada de Marina

El Pla de Reixac és un corredor verd de 450 hectàrees entre Montcada i Reixac, Ripollet, Santa Perpètua i la Llagosta i contistueix una de les zones agrícoles de secà més importants de l’àrea metropolitana de Barcelona i del Vallès. El pla forma part del connector biològic que uneix les serralades Prelitoral, des del Farell fins a la serralada Litoral, a la serralada de Marina. Tot i el fort creixement urbanístic que ha viscut, la plana encara manté part de la seva riquesa i potencial de natura i patrimoni. Dins d’aquesta zona destaca l’espai fluvial del torrent de Mas Duran i les característiques idònies que té aquest lloc per desenvolupar activitats agràries de qualitat que afavoreixen a la sobirania alimentària i productes de proximitat.

El Parc de La Llacuna
A prop del Pla de Reixac se situa el Parc de La Llacuna. També anomenat Parc de Can Durán o Parc del Gurugú, l'espai de La Llacuna és el pulmó verd del municipi, segurament degut al llac d'important valor ecològic del que disposa. Els 2.0000 arbres que s'hi van plantar i la vegetació variada que conté el parc, juntament amb la ploriferació d'una fauna diversa, també han contribuït en convertir aquest espai en un indret d'alt nivell ecològic. Aquest punt d'alt valor ambiental i paisatgístic, adjacent a espais rurals i envoltat de zones verdes, s’estén fins a Ripollet, i es compagina amb zones destinades al lleure i itineraris mediambientals. Destaca l’habilitació d’un camí que fa la funció de distribuïdor i mirador i bancs on poder descansar. El mirador inclou una plataforma que funciona com un observatori d'aus on es pot veure panoràmicament el llac. 

El Parc de la Llacuna també incorpora una zona infantil (una a cada costat de la llacuna), una zona esportiva (un 'skatepark' o espai per monopatins i una pista per jugar a bàsquet o a futbol) i dues àrees amb taules de pícnic (una a cada costat de la llacuna). En termes generals, la versatilitat i les diverses possibilitats que ofereix aquest espai fan del Parc de la Llacuna una zona ecològica de lleure i d'entreteniment.

Deixa un comentari