El Ple aprova per unanimitat una moció de suport a la llei que penalitza l’assetjament a les dones que decideixen avortar

També s’aprova una moció de suport al dret d’autodeterminació del poble sahrauí

En l'apartat de mocions del Ple d'abril, tots els grups, excepte el PSC –que es va abstenir–, van donar suport al text presentat per ECP de suport al poble sahrauí i el seu dret a decidir el seu futur mitjançant un referèndum d'autodeterminació, tal com indica la resolució de les Nacions Unides en el marc del procés de descolonització d'aquest territori. El text rebutja el pla del Regne de Marroc, que proposa convertir el Sàhara Occidental en una autonomia, ignorant aquest dret, i es mostra crític amb el gir del govern de Pedro Sánchez sobre un aspecte de la política exterior espanyola consensuat des de fa anys. "Considerem que el nou posicionament del govern socialista suposa una traïció al poble sahrauí, que trenca un consens de 46 anys de forma unilateral i suposa un incompliment del que constava el seu programa electoral", va dir el regidor de Ciutadania i Participació, Juan Carlos de la Torre (ECP). En el mateix sentit es van expressar el soci de govern dels comuns, ERC, i el grup de Cs. El portaveu del PSC, Andrés Iruela, va preferir abstenir-se, però va reconèixer el dret del poble sahrauí a decidir el seu futur i va destacar la tasca de les entitats que treballen en suport als campaments de refugiats del sud d'Algèria.

L'altra moció debatuda al Ple va ser la presentada pel grup del PSC per donar suport a la nova llei que penalitza les accions d'assetjament contra les dones que acudeixen a centres sanitaris per avortar, una llei aprovada per tots els grups del Congrès, amb excepció de PP i VOX, que van votar-hi en contra. La regidora socialista Adoración Alcalà va posar en valor la nova llei "perquè frena la pressió a les dones que prenen la difícil decisió d'avortar i alhora neutralitza actitdus retrògrades i antidemocràtiques". El text, que va ser aprovat per unanimitat, també insta la Generalitat a dotar de més mitjans la sanitat pública per garantir el dret a l'avortament sense haver de fer grans desplaçaments. 

Veieu el punt del ple en aquest enllaç

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari