El PP, indignat perquè el govern municipal no ha convocat un minut de silenci en record de Miguel Ángel Blanco

L’executiu argumenta que no ha rebut cap consigna en aquest sentit des de les entitats municipalistes

La portaveu del PP, Eva García, ha criticat amb duresa el govern municipal davant la seva negativa a convocar un minut de silenci en record al regidor basc del PP Miguel Ángel Blanco, assassinat fa 20 anys per ETA. És immoral i intolerable que s'hagin negat a recordar aquell brutal atemptat que va costar la vida a un jove regidor, malgrat la nostra insistent demanda, ha manifestat l’edil.

García considera que el fet que la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) o l’Associació de Municipis de Catalunya (AMC) no hagin convocat cap acte conjunt no justifica la decisió de l’executiu. “Això no és cap excusa; aquí es fan minuts de silenci quan es considera oportú com, per exemple, quan hi ha atropellaments a les vies del tren”, ha dit la portaveu popular, tot considerant que la seva petició hauria d'estar per sobre de colors polítics. “Sento vergonya aliena davant de tanta misèria humana”, ha afegit García.

 

Respon l’alcaldessa

En nom del govern, l’alcaldessa, Laura Campos (ICV-EUiA), ha explicat que, des de les entitats municipalistes hi ha un criteri comú a l’hora de fer aquest tipus d’homenatge i que l’Ajuntament no ha rebut cap consigna en la jornada d’avui. “Això no vol dir que no repudiem l’assasinat de Blanco, així com qualsevol acte terrorista; cal recordar que al mes de juny es va commemorar el 30è aniversari de l’atemptat a Hipercor i no es va fer cap minut de silenci en record de les víctimes ni la regidora del PP ho va demanar”, ha dit l’edil. D’altra banda, Campos ha qualificat d’“intolerable” que García “utilitzi les víctimes del tren per carregar contra el govern”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari