El Ral·li internacional d’autobusos clàssics passarà per Montcada

L’esdeveniment tindrà lloc el 9 de juny i coincidirà amb la Festa Major de Montcada

Roda de premsa sobre el Ral·li, amb la presència de Marcel Estadella, Laura Campos i
Laura Grau

Una cinquantena d’autobusos clàssics circularan pel carrers de Montcada i Reixac amb motiu de la desena edició del Ral·li internacional d’autobusos clàssics Barcelona-Caldes de Montbui, que passarà pel municipi el 9 de juny coincidint amb la Festa Major. L’activitat, que organitzen la Fundació TMB, l’empresa Sagalés i l’Associació per a la Restauració i Conservació d’Autobusos, compta enguany amb la col·laboració de l’Ajuntament, de la Policia Local i els Amics dels Clàssics de Montcada i Reixac. La presentació es va fer el 3 de maig en una roda de premsa que va comptar amb l’assistència del president de l’entitat local, Francisco Martínez, el director de la cursa, Marcel Estadella, i l'alcaldessa de Montcada, Laura Campos.

El comboi sortirà a les 10h, des de l’avinguda Maria Cristina (Barcelona), on els vehicles estaran exposats tot el cap de setmana, i passarà pels municipis de Montcada i Reixac, La Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-Solità i Plegamans i finalitzarà a Caldes. La previsió és que la desfilada d’autobusos arribi a Montcada i Reixac sobre les 11.30h. La comitiva entrarà per Can Sant Joan, pels carrers Vinyes i Bifurcació, i continuarà per l’avinguda de la Ribera, el pont de La Salle, la rambla dels Països Catalans i la plaça Espanya, fins arribar al carrer Pla de Matabous. Els apassionats del transport públic podran reviure èpoques passades amb aquests vehicles curosament restaurats i conservats. Com a novetat en l’edició d’enguany, els socis de l’entitat local de vehicles clàssics s’afegiran amb els seus cotxes històrics a la caravana d’autobusos al seu pas pel terme municipal. 

Entre els models d'autobusos antics que participaran a la prova hi ha el Chausson 59 de 1955, que va visitar el municipi l’any passat a la darrera edició de la Fira de l’automòbil i concentració de vehicles clàssics. El Ral·li es va crear el 2010 amb motiu del centenari del primer autobús, un Hispano Suiza de la línia de l’empresa Sagalés, i feia 8 anys que no passava pel nucli urbà de Montcada.

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari