El suport a les famílies millora l’eficiència del plans terapèutics individuals

La Fundació Adimir valora molt positivament els primers resultats del seu Pla d’Enfortiment al Pla d’Atenció Familiar

La seu d'Adimir es troba al c/Crisantems s/n, als antics parvularis de Terra Nostra
ADIMIR

La Fundació ADIMIR ha demostrat que els beneficis del pla terapèutic que reben les persones que acodeixen al seu centre, augmenten si la família també rep ajuda del Pla d'Atenció Familiar. La Fundació atén actualment 100 famílies, no només de Montcada, sinó també de Ripollet i Cerdanyola, que tenen algun membre afectat d'alguna discapacitat, especialment Trastorns de l’Espectre Autista (TEA).

Les famílies són ateses al Centre d’Atenció Integral de la Discapacitat (CAID) de Montcada, on es duu a terme un “model d’atenció a la discapacitat pioner, únic i exportable” explica Carolina Ibáñez, presidenta de la Fundació Adimir. Segons Ibáñez, la peculiaritat del model es basa a implementar una sèrie de plans de suport basats en l'atenció centrada en la persona, la seva família i els entorns naturals en els quals participen.

Des de fa tres mesos, han posat en pràctica un Pla d’Enfortiment al Pla d’Atenció Familiar, del que ja han extret una primera conclusió molt rellevant. Els resultants preliminars obtinguts indiquen que els beneficis del Pla d’atenció terapèutic augmenta quan es reforça el pla d’atenció familiar. "Si els usuaris reben atenció al centre però després marxen cap a casa i els problemes familiars es mantenen, l’impacte terapèutic queda limitat. En canvi, quan s’atenen les necessitats prioritàries de les famílies, com no tenir papers, no disposar de recursos econòmics o viure una situació de possible desallotjament, entre d’altres, l’eficàcia terapèutica queda reforçada i transcendeix al propi centre", afirma Ibáñez.

Obrir la participació a la ciutadania

La Fundació obra les portes a qualsevol persona de Montcada que vulgui participar gratuïtament en les activitats de mediació familiar i comunitària que duran a terme a partir de setembre. "L’objectiu és donar-nos a conèixer més entre la ciutadania perquè encara hi ha molta gent del municipi que desconeix la nostra tasca" lamenta Ibáñez. Entre les accions en les que es pot participar juntament amb els professionals de l'associació es troben processos de mediació familiar, assessorament a famílies en la gestió de tràmits i obtenció de beneficis socials derivats de la discapacitat o dependència, tallers de mediació per a que les famílies desenvolupin activitats per afrontar situacions conflictives i els cafès relacionals, que procuren crear un ambient còmode i de confiança per compartir inquietuds i vivències amb les famílies. Les persones interessades a participar d’aquestes activitats poden escriure a [email protected].

Seccions:

Deixa un comentari