Els alcaldes de Montcada i la Llagosta es reuneixen amb el conseller Rull

L’objectiu de la reunió, feta aquest dimecres, ha estat abordar el recurs que l’Ajuntament veí ha interposat contra el canvi de PGM al costat de la riera Seca

El projecte destinat a endreçar la part nord de Montcada i Reixac, en el límit amb la Llagosta, no pot avançar tal com el govern local havia previst a causa del recurs presentat per l’Ajuntament del municipi veí – i que, de moment, no està disposat a retirar– contra el canvi de PGM al costat de la riera Seca. Amb l’objectiu d’intentar desencallar la situació, l’alcaldessa de Montcada i Reixac, Laura Campos (ICV-EUiA) i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), van propiciar ahir una trobada amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, el director general d’Urbanisme, Agustí Serra, i l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra (PSC).

La discrepància entre ambdues corporacions locals té els seu origen en l’operació urbanística feta al 2005 que va propiciar el trasllat de la fàbrica Valentine del nucli urbà al polígon Can Milans, una actuació que va ser anul·lada al 2008 per Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), quan la firma de pintures ja estava funcionant al nou emplaçament. Precisament en compliment d’aquesta sentència, l’actual govern municipal va aprovar a final del 2015 un nou canvi de planejament en el sector, amb una superfície de 240.000 m². La proposta municipal té com a objectiu potenciar la instal·lació de noves indústries i activitats econòmiques; crear un parc fluvial al llarg de la riera i un corredor verd que connecti el riu Besòs i el Pla de Reixac, i millorar l’entorn de l’antiga carretera de Ribes, entre l’avinguda Catalunya de Mas Rampinyo i l’avinguda 11 de setembre de la Llagosta, enmig de la qual hi ha espais força degradats com el sector de Can Gran. El projecte montcadenc va rebre el vistiplau de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat però el recurs interposat per la Llagosta està endarrerint la seva execució.

És una llàstima que aquest projecte s’hagi de dirimir als tribunals, ja que planteja fer unes millores que són molt necessàries”, ha dit el president de l’Àrea Territorial del consitori montcadenc. Sánchez també ha afegit que, en aquesta ocasió, a diferència del canvi de PGM fet pel govern anterior, el planejament “està ben fet i té un benefici públic”.

Seccions:

Deixa un comentari