Els portaveus consensuen crear una taula de treball per definir el futur de la cimentera

El comitè d’empresa de la planta s’ha mostrat sorprès per la notícia

Els portaveus dels grups municipals han consensuat la posada en marxa cara el setembre d’una taula de treball, que hauria d’estar integrada per administracions, polítics, veïns i representants del teixit empresarial, per debatre el futur de la fàbrica Lafarge, a la qual “li obrim les portes a participar-hi”, ha manifestat a www.laveu.cat l’alcaldessa, M. Elena Pérez (PSC), que des del govern local es considera que “una empresa d’aquestes característiques en un nucli urbà no té gaire sentit segons el nostre model de ciutat i sabem que estem parlant d’un tema a llarg termini, però hem de començar a buscar-ne solucions”. Els representants del grup es començaran a decidir a partir del mes de juliol.

La mesura dóna compliment als diversos acords del Ple aprovats per unanimitat en relació amb aquest afer i s’aborda una qüestió que preocupa sobretot els veïns més propers a la factoria. Pérez ha qualificat de “falta de consideració” la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat que ha donat permís a la cimentera substituir part del combustible fòssil pel denominat CDR (combustible derivat del residu), de manera que a partir de l’any vinent, a més de biomassa –fangs de depuradora, esporga, marro de cafè i farines càrniques–, també podrà cremar residus sòlids urbans i industrials. El consistori ha interposat un recurs de reposició contra l’autorització. “Esperem que la Generalitat es mostri sensible davant d’un tema molt delicat per a la població i rectifiqui”, ha dit Pérez. Precisament, l’edil posarà de manifest el neguit local respecte l’ús de CDR en la reunió que mantindrà demà, 1 de juliol, amb el conseller del Departament, Lluís Recoder, amb motiu de la visita d’aquest a Montcada amb motiu de la inauguració de l’espai alliberat sobre la C-17.

Per la seva banda, el comitè d’empresa de Lafarge ha mostrat la seva sorpresa davant l’anunci de la creació d’aquesta comissió “Creiem que és una falta de tacte no comptar la opinió dels treballadors”, ha manifestat la presidenta del comitè, Conchi Jiménez, qui ha avançat que ha demanat una reunió amb l’alcaldessa per mostrar-li les seves inquietuds. “Entenem que l’Ajuntament ens demani tots els controls i medicions possibles, però no poden parlar de trasllat ni de tancament”, ha expressat la representant de la plantilla de la cimentera.

La proposta de crear una taula de treball per parlar sobre el futur de Lafarge es va plantejar en Ple a l’abril del 2008 i es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals. En l’última reunió de la comissió informativa Territorial, ICV-EUiA va exposar la necessitat de posar-la en marxa i ara la junta de portaveus ha decidit tirar-la endavant. La proximitat de la factoria al nucli urbà, a poc més de 200 metres de distància, va ser un dels arguments que el Ple va tenir en compte alhora de plantejar la necessitat d’obrir aquest debat. 

 

 

 

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari