Els regidors de barri, en marxa a partir del 14 de desembre

A cada edil se li ha assignat un punt d’atenció on farà acte de presència quinzenalment en horari de tarda

Regidors del govern i l'alcaldessa, a l'acte de presentació dels edils de barri al qual no van poder assistir Montse Ribera i Jessica Martínez
Pilar Abián

“Volem apropar l’administració a la ciutadania i, amb aquest objectiu, a cadascun dels 9 regidors de l’equip de govern se’ls ha assignat un barri que visitaran quinzenalment per recollir queixes, propostes i suggeriments”. Aquesta és l’explicació que va donar ahir l’alcaldessa, l’ecosocialista Laura Campos, a l’hora de presentar la figura del regidor de barri que el govern (ICV-EUiA-E, ERC i Círculo Montcada) posarà en marxa a partir del 14 de desembre. Un cop passades les festes nadalenques, el calendari que es fixarà serà el primer i tercer dilluns de mes, de 17.30 a 19.30h. Els punts d’atenció seran els següents: Centre Cívic Can Cuiàs -mentre no acabin les obres, el local d’entitats del barri-, assignat a Òscar Gil; el Kursaal de Can Sant Joan, on atendrà Jessica Segovia; al Centre Cívic la Ribera –punt de trobada també per al veïnat de Vallençana-Reixac i Bosc d’en Vilaró- l’edil de referència serà Mònica Martínez; a la Casa de la Vila hi anirà Jordi Sánchez; a Montcada Aqua ho farà Salvador Serratosa; a Mas Rampinyo (Antigues Escoles), Montse Ribera; a Mas Duran (El Punt), Mar Sempere; a Terra Nostra (Centre Cívic l’Alzina), Ana Ballesta, i a la Font Pudenta –on el local encara està per determinar-, el regidor de barri serà Sergi Martín.

En l’acte de presentació de la nova figura que vol implementar el govern i al qual van assistir una cinquantena de persones, la regidora de Participació Ciutadana, Mónica Martínez, va assenyalar que la iniciativa no pretén substituir els canals habituals que els ciutadans han de fer servir per tramitar les seves demandes al consistori, com ara les instàncies, ni tampoc neutralitzar la tasca que fan les AV. “Les entitats veïnals són entitats de referència i volem anar de la seva mà per afrontar els problemes i necessitats de cada barri», va dir.

 

Codi ètic

La figura del regidor de barri estarà regulada per un reglament i un codi ètic segons el qual l’edil no podrà adquirir compromisos sense haver consultat la viabilitat de la demanda o proposta veïnal amb els tècnics municipals que correspongui i l’equip de govern. Tampoc es podran avantposar els interessos polítics del partit que es representa al Pla d’Actuació Municipal (PAM) aprovat ni aprofitar l’espai d’atenció al públic per fer campanya. Així mateix, els regidor de barri es comprometen a tractar tots els veïns per igual i a no aceptar obsequis. Tant el reglament com el codi ètic es podran consultar al web montcada.cat on també es publicaran els correus dels edils per tal que els veïns puguin contactar directament amb ells.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari