ERC denuncia el govern municipal al Síndic de Greuges per limitar l’accés als Plens

El grup municipal creu que la decisió limita la llibertat d’expressió i retalla els drets civils

El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Montcada i Reixac ha denunciat al Síndic de Greuges, Rafael Ribó, la limitació d’entrada a la sala de plens per capacitat d’aforament i motius de seguretat. Segons Esquerra, l’alcalde, Cesar Arrizabalaga (PSC), ha impedit l’accés de veïns a les sessions plenàries en diverses ocasions al llarg d’aquest mandat coincidint amb protestes ciutadanes. El grup republicà enten que la limitació d’accés s’ha fet servir en funció dels interessos del govern municipal.

En la denúncia presentada al Síndic, la portaveu d’ERC, Marta Aguilar, argumenta que “impedir l’entrada de veïns a la sala de plens significa una limitació de la llibertat d’expressió i retalla els drets civils aconseguits amb la democràcia”. Un altra de les queixes expressades al Síndic per ERC és que, en la seva opinió, l’alcalde ha limitat l’accés a la sala de plens de manera arbitrària. Com a exemple Aguilar ha recordat que per a la sessió d’investidura es van habilitar espais dins de la Casa de la Vila ampliant l’aforament de públic, “mentre que quan hi ha hagut manifestacions veïnals, l’accés a l’equipament municipal ha estat restringit”, ha apuntat la portaveu republicana.

ERC considera que la participació dels veïns en els afers públics ha de ser un dels eixos principals en la convivència ciutadana, per tant, l’assistència als plens municipals és un dret dels montcadencs i és obligació de l’Ajuntament possibilitar l’assistència a tots els interessats. La denúncia no ha tingut de moment cap resposta per part del govern local, format per PSC, CiU i ICV-EUiA.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari