Es constitueix el Consorci de la Televisió Digital Terrestre

La televisió la compartiran Montcada i Reixac i altres set municipis del Vallès Occidental

El Consorci per a la gestió de la Televisió Digital Local Pública de la demarcació del Vallès Occidental Sud s’ha constituït aquest matí a l’Ajuntament de Sant Cugat, en un acte al qual han assistit els alcaldes dels municipis que integren l’organisme: Castellbisbal, Cerdanyola, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sant Cugat, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Quirze. La creació del consorci suposa l’empenta definitiva a la posada en marxa del canal públic de Televisió Digital Terrestre (TDT). Els alcaldes i alcaldesses dels vuit municipis vallesans van fer la primera passa el desembre de 2005 amb la signatura d’un conveni del qual derivava el compromís de sol·licitar el canal.

L’abril del 2006, la Generalitat de Catalunya va publicar en el DOGC la concessió de 37 canals de TDT Local, reservats a les entitats municipals. Entre aquests canals, hi havia el multiplex anomenat Sabadell destinat als municipis del Vallès Occidental Sud, i que comparteixen amb els consorcis de Sabadell i Terrassa, i amb una empresa privada. Entre els mesos de setembre i octubre de 2006, els Plens municipals van aprovar la creació del Consorci per a la gestió de la TDT, així com els seus estatuts.

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga (PSC), ha destacat que “la creació d’aquest Consorci ens permetrà disposar d’una televisió de qualitat en l’àmbit local”. D’altra manera, sense l’esforç conjunt dels vuit municipis, “seria pràcticament inviable la creació del canal. Encetar l’aventura en solitari seria impossible per a ajuntaments com el de Montcada i Reixac”, ha assenyalat.

La primera decisió del Ple del Consorci ha estat aprovar la sol·licitud a la Direcció General de Comunicació i Serveis de Difusió Audiovisuals d’un canal de televisió local pública per a l’emissió analògica en règim transitori fins que es produeixi la migració definitiva de la tecnologia analògica a la digital. Cap dels ajuntaments que integren el Consorci disposa de canal analògic, cosa que vulnera la igualtat de condicions respecte a les empreses que, amb llicència per emetre en digital, ja ho fan a través del senyal de televisió convencional. El Consorci entén que la possibilitat d’emetre en analògic de forma transitòria aclariria els dubtes de l’inici del procés inversor i permetria participar ràpidament en la gestió del multiplex compartit amb els consorcis de Sabadell i Terrassa i una empresa de caràcter privat.

Foto: Premsa Ajuntament de Montcada i Reixac

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari