Es manté el termini per pagar en un únic rebut tots els impostos i taxes municipals

Es pot demanar fins al 15 de gener i s’aplicarà un 5% de descompte. També es pot solicitar fins a aquesta data el pagament en quatre terminis

Encara hi ha temps fins al 15 de gener per poder notificar a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de l'Ajuntament que es volen pagar en un únic rebut tots els impostos i taxes municipals. Les persones interessades a pagar d'aquesta manera es beneficiaran d'un 5% de descompte en un abonament que es farà el 29 de febrer i aquesta és una de les novetats del calendari fiscal de 2016 que es va aprovar a mitjans de desembre. Les persones que continuïn pagant els impostos pel banc en quatre terminis, i que també tenen un 5% de descompte, pagaran els seus rebuts els dies 29 de febrer, 31 de maig, 31 d’agost i 30 de novembre. Les persones que encara no fan servir el sistema de pagament en quatre cops i s’hi vulguin acollir, tenen temps fins al 15 de gener per comunicar-ho a l’OAC.

El calendari de pagament esmentat afecta tots els impostos i taxes municipals, a excepció de l’impost de tracció mecànica (vehicles), que des del 2015 el gestiona l’Organisme de Gestió Tributària (ORGT) de la Diputació de Barcelona i té un calendari propi. Per al 2016, les persones que paguin pel banc aquest impost i ho tinguin fraccionat en quatre trams rebran els càrrecs l’1 d’abril, l’1 de juliol, el  3 d’octubre i l’1 de desembre, mentre que qui ho aboni en un únic termini el pagarà el 4 de maig.

Per a les persones que no tenen domiciliats els rebuts, el calendari fiscal és el següent: taxa de mercats ambulants, del 12 de gener al 16 de març; impost de vehicles de tracció mecànica, del 2 de març al 4 de maig; taxa de guals, del 2 de març al 4 de maig; taxa de cementiri, del 20 d’abril al 22 de juny; impost sobre béns immobles urbans i rústics (Ibi), del 4 de maig al 6 de juliol; impost sobre activitats econòmiques empresarials i professionals (IAE), del 14 de setembre al 16 de novembre; i taxa de residus, del 14 de setembre al 16 de novembre. Respecte els rebuts no domiciliats també hi ha una novetat i és que els pagaments es podran fer a qualsevol oficina de CaixaBank, en els terminals ‘Servicaixa’, per línia oberta, l’aplicació de ‘la Caixa’ per a telèfons mòbils, o a les següents entitats: Banco Santander, Banco Popular, Banc Sabadell, BBVA, Banco Mare Nostrum, Catalunya Caixa, Bankia i Cajamar.

D’altra banda, les persones que puguin beneficiar-se de la bonificació del 25% sobre la taxa de recollida de residus per fer servir la Deixalleria Municipal o la minideixalleria un mínim de 12 cops l’any –o 52, en el cas de les empreses–, no cal que portin a l’Ajuntament cap tipus de documentació acreditativa ni que en registrin cap mena de sol·licitud. S’aplicarà o es denegarà la bonificació segons les dades que aporti al consistori l’entitat que gestiona la Deixalleria. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari