Escàs seguiment de la vaga en el sector de la sanitat als centres d’assistència primària locals

La baixa incidència de l’aturada també té a veure amb la manca de personal que afecta puntualment els CAP del municipi

Accés d'entrada al CAP Montcada, un dels dos centres d'assistència primària del municipi
Pilar Abián

La vaga dels sector sanitari als centres d’assistència primària del municipi està tenint una baixa incidència, segons fonts de la direcció. Tant ahir com avui només s’hi ha sumat un facultatiu. Aquest escàs seguiment de l’aturada també té a veure amb els serveis mínims decretats pel Departament d’Empresa i Treball, tant al CAP de Montcada com al de Les Indianes que obliguen a garantir el 25% de la plantilla durant el primer dia i un terç a partir del segon. Es dona el cas que actualment, els dos centres d’assistència primària del municipi acumulen força baixes de personal tant per malaltia com per vacances i pràcticament estan funcionant des de fa dies amb serveis mínims, d’aquí en part l’impacte testimonial de l’aturada.

Els col·lectius sanitaris fa mesos que reclamen una millora de les condicions laborals per acabar amb la sobrecàrrega assistencial.

Als pacients que vagin a un dels CAP de la localitat i es trobin amb la circumstància que el seu metge de família ha fet vaga se’ls reprogramarà la visita o se’ls atendrà d’urgències si així ho requereixen. L’aturada en el sector de la sanitat en general va arrencar ahir i es manté també avui, dia en què comença la vaga de dos dies convocada per Metges de Catalunya.

Els col·lectius sanitaris fa mesos que reclamen una millora de les condicions laborals per acabar amb la sobrecàrrega assistencial. També posen el focus en la manca de facultatius, les llargues llistes d’espera i les condicions de precarietat en què treballen. Per això demanen millores salarials, ampliar la contractació de personal, recuperar la jornada laboral de 35 hores setmanals i ampliar les hores de descans a un mínim de 12 entre jornada i jornada i 36 hores de descans setmanal ininterromput.

Deixa un comentari