Esquerra acusa el PPC de fer populisme amb el tema del dipòsit de ferralla

La formació reitera que vol que la instal·lació marxi a un lloc del municipi adequat a la seva activitat

La formació local d’Esquerra ha denunciat que el Partit Popular de Catalunya (PPC) fa política “populista d’insult fàcil i demagoga”, en relació a les crítiques que ahir va expressar la portaveu del PPC a Montcada, Eva García, sobre el posicionament del PSC, ICV-EUIA i Esquerra locals sobre el dipòsit de ferralla. García va explicar que aquests mateixos grups al Parlament –que formen el govern d’Entesa– van rebutjar una proposta del grup parlamentari del PPC, que instava a tancar la instal·lació, ubicada al costat de l’estació de Renfe de Can Sant Joan.

La portaveu del grup municipal d’Esquerra, Marta Aguilar, afirma que “el PP sap perfectament que el Parlament no pot aprovar o refusar cap llicència” i que “és el govern de la Generalitat qui atorgarà, o no, la llicència ambiental que ha sol·licitat la concessionària del dipòsit de ferralla”. Aguilar ha indicat que el debat al Parlament “no contradiu en absolut el posicionament que ha mantingut Esquerra a Montcada”.

La formació va presentar el 7 de setembre un plec de sis al·legacions on es demana el trasllat de l’empresa atenent a que “emet sorolls per damunt dels llindars permesos, tal com constata un estudi fet per la Diputació de Barcelona”. El pas continu de camions pel barri de Can Sant Joan, el fet que Montcada sigui zona de protecció especial sobre partícules PM10 i que el dipòsit de ferralla estigui a una zona destinada a activitats ferroviàries són altres arguments de les al·legacions. Aguilar ha manifestat que l’objectiu de la formació és “traslladar l’empresa a un espai del municipi adequat i equipat per a aquest tipus d’activitat”.

Foto: Santi Romero

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari