Èxit de la primera edició de la Diada pel Soterrament, a la plaça Joanot Martorell

Centenars de persones han assistit a la matinal, organitzada per l’Ajuntament amb l’objectiu de mantenir viva la reivindicació i solidaritzar-se amb els dos activistes sancionats de la Plataforma Tracte Just

Actuació de l'escola Eva Nieto a la I Diada pel Soterrament
Sílvia Alquézar
La I Diada pel Soterrament ha omplert de públic la plaça Joanot Martorell
Les autoritats municipals i l'exalcalde de Sant Feliu han intervingut a la I Diada pel Soterrament
L'escola Dale que voy també ha participat a la Diada pel Soterrament
Les danses urbanes de l'escola Cirqs, a la I Diada pel Soterrament
Montcada Ràdio ha fet un programa en directa al carrer a la I Diada pel Soterrament
Les petites de l'escola Jym's, a l'exhibició en el marc de la I Diada pel Soterrament
Els infants han gaudit amb els tallers a la I Diada pel Soterrament
L'Afotmir ha instal·lat un fotocol amb el present i el futur amb el soterrament de les vies
L'escola Grisdance durant la seva actuació a la Diada pel Soterrament

Centenars de persones han assistit aquest diumenge a la I Diada pel Soterrament amb el lema ‘Adéu vies. Benvingut soterrament’, organitzada per l’Ajuntament amb el suport del teixit associatiu del municipi. Durant la matinal, que ha tingut lloc a la plaça Joanot Martorell, hi ha hagut tallers infantils, un fotocol sobre el present i el futur de la ciutat amb el soterrament, una exhibició de balls a càrrec de les escoles del municipi, la pintada d’un mural reivindicatiu i un programa en directe de Montcada Ràdio. L’acte, que dona continuïtat a les accions que ha fet anys anteriors la Plataforma Tracte Justs Soterrament Total (PTJST), s’ha fet amb un doble objectiu: mantenir viva la reivindicació del soterrament de la línia R2 al seu pas per Montcada ja que, tot i estar gairebé enllestida la redacció del projecte executiu encara falta que l’Estat el doti d’una partida als pressupostos generals per poder adjudicar l’actuació, i solidaritzar-se amb els dos membres de la Plataforma Tracte Just Soterrament Total sancionats per participar en una protesta al 2018.

 

En el torn dels parlaments han intervingut l’alcaldessa, Laura Campos (ECP); el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), i l’exalcalde de Sant Feliu, Jordi Sanjosé, en representació d’un municipi que també porta moltes dècades reclamant a l’administració central el soterrament de les vies per la seva població . “El soterrament està més a tocar que mai i, tot i que res fa pensar que el projecte s’aturi, és important mantenir viva la reivindicació, ha comentat Campos, qui ha destacat que s’està complint el calendari previst perquè les obres puguin començar el segon semestre del 2020. En aquest sentit també s’ha manifestat Sánchez, qui ha agraït a la ciutadania el seu compromís al llarg de més de 30 anys de lluita per soterrar les vies. “Les obres seran traumàtiques perquè seran a cel obert i provocaran moltes molèsties que haurem d’assumir perquè el resultat serà tenir una Montcada millor i més cohesionada”, ha dit Sánchez. Per la seva banda, l’exalcalde de Sant Feliu ha volgut traslladar a la ciutadania un missatge d’esperança, tot comparant la situació de Montcada amb la del seu municipi. “Nosaltres fa un any estàvem al mateix punt que vosaltres. Estic aquí per mostrar el nostre acompanyament solidari amb Montcada, ha expressat Sanjosé, qui també ha posat de relleu que el soterrament “és un triomf de la unitat i la persistència”. La Diada ha finalitzat amb una paella solidària per a 200 persones, la recaptació íntegra de la qual es destinarà a sufragar la multa a les dues persones sancionades de la Plataforma Tracte Just.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari