Integració presenta una campanya per lluitar contra els falsos rumors

L’objectiu és acabar amb els tòpic que malmeten la bona convivència

Els promotors de la campanya han explicat el seu contingut en una entrevista a Montcada Ràdio
Sílvia Alquézar

Sovint sentim comentaris relacionats amb els nostres veïns, la classe política, el personal que treballa a l’administració pública i, dels més estesos, els relacionats amb els nouvinguts procedents d’altres països. Qui no ha sentit dir o fins i tot ha repetit frases com ara que els funcionaris passen dues hores esmorzant o que els estrangers saturen la sanitat pública i els serveis socials?.. Tot plegat són rumors i prejudicis que no tenen cap base sòlida però que, de tant repetir-los acaben esdevenenint una falsa creença.

Aquests tòpics sovint dificulten i malmeten la bona convivència entre el veïnat, ja que es basen en desconfiances d’un sector de la població cap a un altre, d’una forma bidireccional i que es retroalimenta. És per lluitar contra tot plegat que neix el projecte Montcada Antirumors, promogut des de la Regidoria d’Integració de l’Ajuntament en coordinació amb l’entitat D-CAS. “Volem eradicar aquestes falses creences i que els mites i els tòpics no siguin un obstacle en la interacció de les comunitats que resideixen en un mateix espai”, ha manifestat la regidora d’Integració, Elisabet González (CiU).

En el marc de la campanya es faran diferents accions, com ara una enquesta ciutadana i la formació de tècnics, polítics i ciutadans que vulguin actuar com a agents antirumors. La presentació pública del projecte es farà el 9 de febrer, a la Casa de la Vila, en un acte obert a tothom.

 

Escolteu l’entrevista feta a Montcada Ràdio sobre aquesta campanya:

http://www.ivoox.com/2015-02-03-campanya-anti-rumors-audios-mp3_rf_4032037_1.html

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari