Joves en atur es reinventen gràcies a les noves tecnologies

Andròmines ha posat en marxa el projecte de formació ‘Reivent@’t’ amb l’ajut econòmic de l’Obra Social ‘La Caixa’

Els joves reparen i munten els sistemes operatius dels ordinadors
Pilar Abián

Una quinzena de joves del municipi d’entre 20 i 30 anys han entrat a formar part del programa ‘Reinvent@’t’ que ha posat en marxa Andròmines amb l’Obra Social ‘La Caixa’. El projecte té com a objectiu fer front als principals problemes que afecten el col·lectiu juvenil que són una elevada taxa d’atur lligada a la manca d’experiència laboral i a una baixa qualificació professional. La majoria dels joves que han estat inclosos al programa –derivats des de l’Ajuntament– tenen una formació de grau mig o superior, però no aconsegueixen trobar feina. El taller que ara han començat –de 400 hores de formació amb 80 de pràctiques a empreses– els permetrà formar-se com a tècnics en reparació d’ordinadors i en muntatge de sistemes operatius. L’activitat també té un enfoc sostenible i mediambiental ja que els participants treballen amb ordinadors en desús que els proporciona Andròmines i que, un cop reparats, són cedits a centres penitenciaris.

De moment, el grup està superant les millors expectatives dels seus promotors. “Són joves molt interessats i motivats per aprendre i ho fan a gran velocitat, tant és així que cada dia reparen una mitjana de 15 ordinadors als quals posteriorment instal·len un nou sistema operatiu”, explica el seu formador, Magí Mas. Malgrat que fa pocs dies que el taller ha començat, alguns dels joves ja estan pensant en la possibilitat de fer una cooperativa i crear el seu propi projecte d’autoocupació.

Protagonistes. Alejandro Vega té 31 anys i és el més gran del grup. Està a l’atur des del passat mes de juny i té formació en electrònica. “El curs m’ha sorprès gratament, té un nivell alt i, com també inclou pràctiques a empreses, crec que ens pot facilitar trobar feina”, opina. Antonio García, de 20 anys, és mecànic industrial i també està en atur i, encara que troba el taller interessant, pensa que el futur està complicat: “Amb el que estem aprenent es podria muntar algun negoci però hauria de ser amb ajuda de les administracions perquè nosaltres no estem en disposició d’invertir”. La fórmula d’autoocupació és la que tenen al cap altres companys de curs com Àlex Palomares, Santi Piñuelo i Carles Tórtola, tots tres emprenedors i conscienciats amb el medi ambient: “En l’època en què estem –explica Àlex- dedicar-nos a reparar ordinadors pot ser una opció de futur, no només per la crisi sinó perquè estem reciclant i reutilitzant material i això contribueix a la sostenibilitat”.

Seccions:

Deixa un comentari