La comissió de la UA2 de la zona 21 neix per arribar a un consens polític i veïnal

El Ple d’octubre va aprovar per unanimitat la creació d’aquest organisme

El Ple del 25 d’octubre va aprovar per unanimitat la constitució de la comissió estratègica per al seguiment dels projectes d’urbanització i reparcel·lació de la unitat d’actuació 2 (UA2) de la zona 21, a Terra Nostra. El grup el presidirà el president de l’Àrea de Política Territorial, Jordi Climent (PSC), i com a vocals actuaran els portaveus dels grups municipals d’ICV-EUiA, CiU, PPC i Esquerra, un representant de l’AV de la zona 21, un membre dels veïns dels carrers Canigó i Molina i del veïnat no associat. “Aquesta comissió neix de la voluntat del govern de fomentar el diàleg i la participació en els temes de major rellevància al municipi”, ha explicat Climent.

La comissió, que no prendrà decisions vinculants, es reunirà cada tres mesos de manera ordinària i pot fer-ho també de forma extraordinària si convé. El president de l’Àrea de Política Territorial ha explicat que els objectius d’aquest grup són que els veïns assumeixin els menors costos possibles, que les afectacions siguin mínimes i que la situació es resolgui de forma ràpida.

Tots els grups municipals donen suport a la comissió, però els de l’oposició ho fan amb matisos. ICV-EUiA creu que aquest grup hauria d’englobar totes les unitats d’actuació de la zona 21 “per tenir una visió global del futur del projecte d’urbanització”, ha indicat el portaveu, Josep M. González. El PPC es felicita per la constitució d’aquest òrgan, però creu que “arriba tard”, segons la portaveu, Eva García. El regidor d’Esquerra Jordi Sànchez ha manifestat que la representació veïnal hauria de ser més àmplia perquè “les afectacions són molt diferents i cal que hi hagi una gran mostra d’aquesta diversitat”, ha indicat.

Per la seva banda, el regidor Joan Carles Paredes (CiU), va dir al Ple que el diàleg “és l’única opció possible per arribar a una entesa”. L’edil va recordar que el replantejament del projecte va ser una de les condicions del pacte de govern amb el PSC. Per la seva banda, el president de l’AV de la zona 21, Rafael González, va prendre la paraula al Ple. El representant veïnal es va felicitar per la creació de la comissió i va demanar transparència al govern.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari