La comissió de treball per modernitzar les estacions de tren fa la primera reunió

El president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez, defensa que les reformes incorporin criteris de millora de la mobilitat als barris i adaptació a l’entorn

Els representants d'Adif i Renfe, amb el president de l'Àrea Territorial, Jordi Sánchez
MB
El regidor d'Urbanisme, amb els representants d'Adif i Renfe

La comissió que ha de treballar en els projectes de millora de les estacions de tren de Montcada Bifurcació (línies 3, 4 i 7), Montcada i Reixac-Manresa (línies 4 i 7) i Montcada-Ripollet (línia 3) es va reunir per primera vegada el 17 de novembre a l’Ajuntament. A la trobada van ser presents el director de Rodalies Catalunya, Félix Martín, el sotsdirector d’estacions d’Adif a Catalunya, Armando Brigos i el president de l’Àrea Territorial, Jordi Sánchez (ERC), a més de tècnics dels tres organismes.

Els responsables d’Adif i Renfe van presentar el projecte de millora de l’estació de Montcada-Ripollet, que contempla la construcció d’una tanca perimetral per garantir la seguretat dels usuaris del tren i un pas soterrat. El projecte no convenç el govern municipal perquè aquest pas només té un ús ferroviari i no té en compte la problemàtica de connexió entre Mas Rampinyo i Mas Duran. “Considerem que qualsevol reforma de les estacions ha de suposar una millora per a la mobilitat dels veïns dels barris”, ha explicat Sánchez, qui també defensa que les intervencions que es facin tinguin una component social, cultural o artística, posant com exemple les noves estacions de metro de Roquetes o Trinitat –on s’ha fet un procés participatiu per dissenyar el seu aspecte– i el cas del mural que va promoure l’AV de Can Sant Joan al carrer d’accés al Rec Comtal amb motiu de la seva recuperació. “És vital que, a més de complir criteris de mobilitat i seguretat, les actuacions també incorporin valors afegits vinculats al patrimoni del poble”, ha remarcat l’edil, convençut que només d’aquesta manera la ciutadania pot fer seus els espais i, per tant, cuidar-los i respectar-los. La propera reunió, prevista el 10 de gener, servirà per acabar de definir la reforma de l’estació de Montcada-Ripollet. L'objectiu és que tots els projectes estiguin redactats i aprovats abans de la primavera de 2018.

Aquesta comissió de treball es va constituir el passat mes d’octubre entre Ajuntament i Renfe, quan el representant de l’ens ferroviari va explicar les actuacions per modernitzar i remodelar les tres estacions al municipi per un import de 17 milions d’euros. A l'estació de Montcada-Santa Maria, a Terra Nostra, no es farà cap actuació perquè ja es va remodelar i adaptar a la normativa, mentre que la de Montcada i Reixac no s’inclou en aquest paquet de mesures sinó en el projecte de soterrament de la línia R2 al seu pas pel municipi.

 

 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari