La Favmir presenta una proposta de moció per al retorn de les urgències nocturnes

L’imminent pagament de l’euro per recepta, una crítica més del col·lectiu veïnal

El president de la Federació d’Associacions de Veïns de Montcada i Reixac (Favmir), Antonio Cera, ha entrat per registre una proposta de moció per tal que els grups municipals la facin seva i la presentin al Ple del pròxim mes de juny, que tindrà lloc el dia 28. El text recorda que el 18 de juliol farà un any del tancament del servei d’urgències nocturnes al municipi i també es compleix el primer aniversari de les mobilitzacions setmanals promogudes pel col·lectiu veïnal.

El text que ha presentat la plataforma veïnal demana, entre d’altres,  reconèixer positivament la tasca feta per la Favmir i els veïns que han lluitat incansablement per tal de recuperar les urgències al nostre municipi”, instar al Departament de Salut i al govern de la Generalitat a restaurar el servei d’urgències de 24 hores, donar suport actiu a les mobilitzacions ciutadanes, demanar a la Generalitat que cobreixi totes les baixes de metges d’aquest any i que l’Ajuntament restableixi el servei d’urgències mentre la Generalitat no ho faci.

D’altra banda i com cada dijous, la Favmir ha convocat avui, dia 21, una concentració davant les portes de l’ambulatori de la plaça Lluís Companys (19.30h). Al restabliment del servei d’urgències i altres reivindicacions de caire social –com que s’aprovi la dació com a fórmula de pagament de les hipoteques– se suma ara una altra reivindicació. El col·lectiu veïnal critica l’implementació de la taxa mèdica, l’euro per recepta, que es començarà a aplicar aquest dissabte, 23 de juny.

Seccions:

Deixa un comentari