La Generalitat ha ofert terrenys de Montcada a l’empresa Eurovegas, segons El Periódico

L’Ajuntament no té constància d’aquest fet i demanarà una reunió amb els responsables de l’executiu català

Segons publica aquest dimecres, 15 de febrer, El Periódico de Catalunya, la Generalitat ha ofert a l’empresa promotora del projecte Eurovegas terrenys de Montcada i Reixac i altres tres poblacions de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) –El Prat, Gavà i Abrera– per establir la seu. El projecte es tracta d’un macrocomplex d’hotels, casinos i espectacles. Segons la notícia del rotatiu català, els municipis del Baix Llobregat tenen més punts per la seva proximitat amb l’aeroport però de Montcada i Reixac es destaca la seva bona connexió amb les línies de tren. “Ens hem assabentat de la notícia per la premsa, des de la Generalitat ningú no ens ha comunicat que hi hagués intenció de fer aquest projecte en terrenys de Montcada”, ha manifestat a www.laveu.cat l’alcaldessa, María Elena Pérez (PSC). L’edil no ha entrat a valorar la idoneïtat o no del complex per al municipi i ha avançat que demanarà una reunió amb els representants del govern català que estan negociant la construcció d’aquest centre a Catalunya.

La diputada del PPC al Parlament de Catalunya i regidora a Montcada i Reixac, Eva García, ha aprofitat el Ple de la Cambra catalana d’aquest dimecres per preguntar al conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, sobre la notícia. “El conseller m’ha dit que ni confirma ni desmenteix la notícia però m’ha transmès que els terrenys de Montcada i Reixac ja van ser objecte d’estudi per a la instal·lació del complex durant el Govern tripartit, fet que jo mateixa subscric”, ha explicat García a www.laveu.cat. La parlamentària ha dit que “ens preocupa molt que l’alcaldessa no conegui aquest assumpte econòmic del qual hauria de vetllar que es fes dins de la legalitat”.

La notícia d’El Periódico explica que en breu, els promotors d’aquesta iniciativa es trobaran amb la Generalitat a Las Vegas (Estats Units) per negociar el projecte. S’ha de veure si l’executiu català està disposat a acceptar algunes de les condicions de l’empresa, com les exempcions fiscals, les condicions laborals o l’excepció en matèria antitabac que demana la firma. Segons indica el rotatiu, un espai com el projectat implica una inversió milionària i feina per a milers d’empleats i la necessitat de disposar de 250 hectàrees de terreny.

Deixa un comentari